Συνεχίζεται το προσφυγικό δράμα στον καταυλισμό του Κατσικα Ιωαννινων

Αργά το απόγευμα κατέφθασαν από την Κοζάνη πέντε λεωφορεία με 235 πρόσφυγες Κουρδικής καταγωγής στην πλειοψηφία τους και πολλά παιδιά μέσα σε αυτούς. Άνθρωποι εξαντλημένοι και εξουθενωμένοι… μέσα σε σε αυτούς και μία πρόσφατα χειρουργημένη γυναίκα που μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Όλοι ήταν εκεί για ακόμη μία φορά, στρατός,αστυνομία, εθελοντές του Ε.Ε.Σ, άνθρωποι του Προσφυγικού Φόρουμ Αλληλεγγύης, ο αντιδήμαρχος Παντελής Κολόκας και πολλοί άλλοι.

Η καταγραφή των προσφύγων απόψε έγινε με πιο γρήγορους ρυθμούς μιας και οι αστυνομικές αρχές έχουν αποκτήσει πλέον μία σχετική εμπειρία. Οι συνθήκες στον καταυλισμό εξακολουθούν να είναι άσχημες ειδικά μετά την κακοκαιρία που πλήττει την περιοχή. Πολλές εργασίες υπολείπονται να γίνουν ώστε οι συνθήκες διαβίωσης στο πρώην στρατιωτικό αεροδρόμιο να μπορούν να χαρακτηριστούν υποτυπωδώς ανθρώπινες. Αυτό που παραμένει άγνωστο είναι το πότε θα έρθει ένα νέο προσφυγικό κύμα στην περιοχή καθώς και σήμερα η ενημέρωση έγινε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

πηγή: palmosipirou.gr

 

Tags:

, , ,

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ένα νέο πρωτάθλημα μπάσκετ ξεκινά στα Γιάννινα: Το εργασιακό πρωτάθλημα

Κάνει τζάμπολ στις 2 Απριλίου και για περίπου 3 μήνες θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του φιλοθεάμονος κοινού στην πρωτεύουσα...

Close