Σύναψη προγραμματικής σύμβασης για κατασκευή μονάδας κομποστοποίησης στην Π.Ε. Άρτας

epirusnewsΣτη συνεδρίαση της Μ. Δευτέρας 25 Απριλίου, η Επιτροπή Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης μεταξύ άλλων ενέκρινε τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην 1η πρόσκληση του προγράμματος INTERREG IPA II CROSS-BOTDER COOPERATION PROGRAMME “GREECE – ALBANIA 2014-2020”.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η κατασκευή μονάδας Κομποστοποίησης προδιαλεγμένων αποβλήτων της Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ.

Η υλοποίηση του έργου θα γίνει με προγραμματική σύμβαση που θα υπογραφεί μεταξύ της Περιφέρειας και του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Ηπείρου, η σύναψη της οποίας εγκρίθηκε από την Επιτροπή Περιβάλλοντος.

Όπως ανέφερε στην τοποθέτησή της η Πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης κ. Τατιάνα Καλογιάννη, “Η συγκεκριμένη μονάδα, που θα εξυπηρετεί τους Δήμους Αρταίων, Νικολάου Σκουφά, Γεωργίου Καραϊσκάκη, Κεντρικών Τζουμέρκων καθώς και το Δήμο Ζηρού από την Π.Ε. Πρέβεζας, είναι σε προχωρημένο στάδιο διότι έχει εξευρεθεί ο χώρος εγκατάστασης της και επιπλέον έχουν προχωρήσει οι μελέτες αδειοδότησης και εφαρμογής. Η εγκατάσταση θα έχει δυναμικότητα 4.200 tn/y, ενώ θα υπάρχει πρόβλεψη για πιθανή αύξηση των ποσοτήτων αυτών με σκοπό τη συνδιαχείριση λοιπών ρευμάτων αποβλήτων (γεωργικών, υπολείμματα από βιομηχανίες τροφίμων, κλπ.)”.

Όπως πρόσθεσε η κ. Καλογιάννη, ανάλογες μελέτες εκπονούνται και για τις Π.Ε. Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, ενώ η μονάδα κομποστοποίησης για την Π.Ε. Ιωαννίνων. είναι ενταγμένη στη μονάδα Α.Σ.Α..

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος ενέκρινε επίσης τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με το Δήμο Αρταίων για την εκπόνηση μελέτης για την ανακαίνιση- αναδιαρρύθμιση του κτιρίου του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτας “Σκουφάς” προϋπολογισμού 150.000 ευρώ.

 

Tags:

, , , ,