Συνάντηση των «ΔΗΠΕΘΕ της Εγνατίας Οδού» στις Σέρρες

Πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο 20-21 Μαΐου η συνάντηση των ΔΗΠΕΘΕ της Εγνατίας Οδού. Ήταν η τρίτη κατά σειρά συνάντηση των έξι ΔΗΠΕΘΕ (Βέροιας, Ιωαννίνων, Καβάλας, Κοζάνης, Κομοτηνής, Σερρών), που έχουν υπογράψει το πρωτόκολλο συνεργασίας δημιουργώντας το δίκτυο των «ΔΗΠΕΘΕ της Εγνατίας Οδού». Τη συνάντηση φιλοξένησαν με εξαιρετικό τρόπο ο Δήμος και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών.

Στόχος του Δικτύου, ως γνωστόν, είναι η συνεργασία των ΔΗΠΕΘΕ που βρίσκονται κατά μήκος της Εγνατίας Οδού μέσω της οποίας θα δοθεί η δυνατότητα υλοποίησης των καταστατικών στόχων τους, καθώς και η περαιτέρω θεατρική, καλλιτεχνική, πολιτιστική, ιστορική και τουριστική ανάδειξη του άξονα της Εγνατίας Οδού από την Ηγουμενίτσα μέχρι την Αλεξανδρούπολη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε η συγκρότηση της πρώτης Επιτελικής Εποπτικής Επιτροπής, που απαρτίζεται από τους Προέδρους των ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας Νίκο Μαυροκεφαλίδη, Ιωαννίνων Αλεξάνδρα Βακαλοπούλου, Καβάλας Πέτρο Πετρόπουλο, Κομοτηνής Σοφία Μενεσελίδου, Κοζάνης Μελίνα Ηλικίδου και Σερρών Σοφία Μπιτζίδου. Επίσης αποφασίστηκε η συγκρότηση της Συντονιστικής Επιτελικής Επιτροπής και απαρτίζεται από τους Καλλιτεχνικούς Δ/ντες των ΔΗΠΕΘΕ Βεροίας Κατερίνα Γρηγοριάδου, Καβάλας Θοδωρή Γκόνη, Κοζάνης Ελένη Δημοπούλου, Κομοτηνής Σοφία Μενεσελίδου, Σερρών Παναγιώτη Μέντη και τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων Φίλιππο Παπανικολάου.

Τέλος αποφασίστηκε πως ο τίτλος «ΔΗΠΕΘΕ της Εγνατίας Οδού» θα είναι ο διακριτικός τίτλος του Δικτύου και η ενδυνάμωση της συνεργασίας ανάμεσα στα 6 ΔΗΠΕΘΕ με τη μορφή συμπαραγωγών, φιλοξενίας παραστάσεων κ.α.

«Στην πρώτη συνάντηση των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ της Εγνατίας οδού υπογράφηκε ο πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ μας, στη δεύτερη αναπτύχθηκαν οι στόχοι, στην τρίτη προχωρήσαμε στην υλοποίηση των στόχων του Δικτύου και τη συγκρότηση των επιτροπών. Το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει αρκετά πράγματα με αυτή την κατεύθυνση όσον μας αφορά.

Προχωρήσαμε στη φιλοξενία παραστάσεων του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης στα Γιάννινα και πρόσφατα συνεργαστήκαμε μαζί του για την συμπαραγωγή «Χορεύοντας στη Λούνασα», το έργο του Μπράιαν Φρίελ που θα ανεβάσουμε την επόμενη θεατρική περίοδο. Το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων μετά τη συνάντηση των Σερρών παίρνει τη σκυτάλη για τη φιλοξενία της επόμενης που θα είναι η τέταρτη των ΔΗΠΕΘΕ και θα γίνει τον Σεπτέμβριο στην ηπειρωτική πρωτεύουσα» ανέφερε μεταξύ των άλλων η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων Αλεξάνδρα Βακαλοπούλου μιλώντας στα ΜΜΕ των Σερρών σχετικά με το έργο που παράγεται από το ηπειρώτικο ΔΗΠΕΘΕ.

 

Tags:

, , , ,