Συνάντηση της Μερόπης Τζούφη με τους εκπροσώπους των εργαζομένων του Νοσοκομείου Χατζηκώστα

Με τους εκπροσώπους των εργαζομένων του νοσοκομείου Χατζηκώστα συναντήθηκε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης η κα Μερόπη Τζούφη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνάντηση, που διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, τέθηκαν από τους εργαζόμενους τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο και τα οποία επηρεάζουν σοβαρά και την εξυπηρέτηση των ασθενών.

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την πολιτική υποχρηματοδότησης, ιδιωτικοποίησης και εν τέλει απαξίωσης του νοσοκομείου που ακολούθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και ο νυν διοικητής του νοσοκομείου.

Έθεσαν τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί στη λειτουργία των κλινικών και στην ασφάλεια των ασθενών η έλλειψη προσωπικού, ζήτησαν την πρόσληψη ιατρών και νοσηλευτών, καθώς και τη μεταφορά νοσηλευτών από το Πρωτοβάθµιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.) στα νοσοκομεία. Επίσης, κατήγγειλαν το διοικητή του νοσοκομείου για τις αυθαίρετες μετακινήσεις προσωπικού από κρίσιμες μονάδες, όπως αυτή της μονάδας τεχνητού νεφρού και του μαστογράφου, που τις αποδυναμώνουν σε σημείο να αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς και εγείροντας σοβαρά ερωτηματικά για τους πραγματικούς στόχους των ενεργειών του και κατά πόσο επιτελεί το ρόλο για τον οποίο επέλεξε η πολιτεία, να προασπίζει δηλαδή το δημόσιο συμφέρον και την αποτελεσματική λειτουργία του δημόσιου νοσοκομείου.

Ακόμη ζήτησαν να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση λειτουργιών του νοσοκομείου, όπως η καθαριότητα, που και κοστίζει περισσότερο στο δημόσιο και η ποιότητα των υπηρεσιών δεν είναι η αρμόζουσα.

Επίσης έθεσαν τα θέματα της μη πληρωμής των εφημεριών και των αργιών, των σοβαρών καθυστερήσεων στην προμήθεια των υλικών, της αξιολόγησης του προσωπικού, της ανάγκης αναδιάρθρωσης του κανονισμού λειτουργίας και της επαναφοράς των Κέντρων Υγείας στην ευθύνη των νοσοκομείων.

Από τη μεριά της η κα Τζούφη μετέφερε στους εργαζόμενους τη σταθερή βούληση της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ να ενισχύσουν το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της παρεχόμενης φροντίδας υγείας.

Τους ενημέρωσε για τις προσλήψεις που θα πραγματοποιηθούν άμεσα και θα καλύψουν τομείς που έχουν απόλυτη ανάγκη, καθώς και για το νέο νομοσχέδιο για την υγεία, το οποίο λαμβάνοντας υπόψη τα πάγια αιτήματα του συνδικαλιστικού κινήματος θα ενισχύσει αποφασιστικά το δημόσιο χαρακτήρα των νοσοκομείων, θα προσπαθήσει να άρει τις κακοδαιμονίες δεκαετιών, θα ξανασχεδιάσει τον υγειονομικό χάρτη της χώρας και θα βελτιώσει αποφασιστικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Τόνισε επίσης ότι η αξιολόγηση δε θα έχει σκοπό τη χειραγώγηση των υπαλλήλων ούτε την απόλυση, αλλά τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε ατομικό και σε συλλογικό επίπεδο.

Τέλος, στο θέμα των διοικητών και των διοικήσεων των νοσοκομείων διαβεβαίωσε τους εργαζομένους ότι θα υπάρξουν σύντομα αλλαγές όλων όσων έδρασαν εις βάρος του δημόσιου χαρακτήρα των νοσοκομείων και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων με λογικές πελατειακές και αναξιοκρατίας.

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply