Σύλλογος Γυναικών Ν. Ιωαννίνων: Στήριξη στις κινητοποιήσεις των αγροτών

epirusnewsΟ Σύλλογος Γυναικών ν. Ιωαννίνων συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των μικρών και μεσαίων αγροτών στα Γιάννενα και πανελλαδικά που αγωνίζονται για να μην ξεκληριστούν από τα εξοντωτικά μέτρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των υποστηρικτών της πολιτικής της Ε.Ε.

Βρισκόμαστε στο πλευρό των γυναικών της υπαίθρου, που η πλειοψηφία τους είναι άνεργες, συμβοηθούντα μέλη, εργάτριες γης, εποχιακά εργαζόμενες σε βιομηχανίες παραγωγής και μεταποίησης όπως στη ΠΙΝΔΟ, στο ΝΙΤΣΙΑΚΟ, στη ΔΩΔΩΝΗ. Είναι τα μεγαλύτερα θύματα της αντιαγροτικής- αντιασφαλιστικής πολιτικής που έχει τη σφραγίδα της ΕΕ, με τη νέα ΚΑΠ, της κυβέρνησης, των επιχειρηματικών ομίλων. Τα μέτρα που υλοποιεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όσα σχεδιάζει να υλοποιήσει, έχουν στόχο την συγκέντρωση της γης σε λίγα χέρια, στους μεγαλοαγρότες.

Πως θα καλύψει ο μικρομεσαίος αγρότης, η γυναίκα της υπαίθρου τις ασφαλιστικές τους εισφορές όταν προτείνεται ο τριπλασιασμός τους; Πώς θα καλύψει τα έξοδα για τα καλλιεργητικά μέσα και έξοδα, όταν αυξάνεται ο ΦΠΑ στο 23% για αυτό; Πώς θα επιβιώσει η αγροτική οικογένεια με την αύξηση της φορολογίας των φτωχών αγροτών και κτηνοτρόφων στο 26% και με την προκαταβολή φόρου στο 100%, με τον ΕΝΦΙΑ και τα χαράτσια του ΕΛΓΑ;

Γυναίκα της υπαίθρου,

Απέναντι στο «σκληρό» κοινωνικό αποκλεισμό, το κλείσιμο και την υπολειτουργία σχολείων στα χωριά, τις τεράστιες ελλείψεις στις δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, την ανύπαρκτη κοινωνική μέριμνα, που φορτώνει αποκλειστικά στις δικές σου πλάτες τη φροντίδα των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ΑμΕΑ…

ΠΑΡΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!

Η απειλή του αφανισμού σου δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με διάφορα παυσίπονα, με διάφορα ψευτοπακέτα αποζημιώσεων, προγράμματα επιχειρηματικότητας, ούτε με προτάσεις για διαχειριστικές αλλαγές στη νέα ΚΑΠ.

Με την οργάνωση στους αγροτικούς συλλόγους, στους συλλόγους γυναικών, μπορούμε να στείλουμε ένα βροντερό μήνυμα στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας, την ΕΕ, την κυβέρνηση και τους υπερασπιστές τους.

Στηρίζουμε τα αιτήματα των μικρών και μεσαίων αγροτών και διεκδικούμε :

  • Καμιά αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ
  • Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα.
  • Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία – Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Καμιά κατάσχεση σπιτιών αγροτική οικογένειας ή χωραφιών.
  • Κατάργηση των χαρατσιών

Συμμετέχουμε στη κινητοποίηση που καλούν οι Αγροτικός και Αμπελουργικός Σύλλογος Ζίτσας, οι Επιτροπές Αγώνα Αγροτών και Κτηνοτρόφων την Τετάρτη 27.01.16 και ώρα 11π.μ. έξω από την Περιφέρεια (Νομαρχία)

 

Tags:

, , , , , , , ,