Σχόλιο ημέρας: Πέφτουμε …πανηγυρίζοντας!

Γράφει ο Νίκος Βούστρος

Νίκος ΒούστροςΥπόσχεση από Τσίπρα για τους «οκτώ» επικαλείται ο Ερντογάν. Βρήκε άνθρωπο να πάρει στα σοβαρά τις υποσχέσεις του!

Όχι ότι και ο ίδιος ο Ερντογάν είναι καλύτερος δηλαδή, λαϊκιστής της κακιάς ώρας είναι που προσπαθεί να παραστήσει το …μεγάλο ηγέτη ενώ έχει μια χώρα που χάσκει από παντού…

Παραδοσιακά όμως, οι τούρκοι καταφέρνουν διαχρονικά να προσεταιρίζονται τις μεγάλες χώρες και να κερδίζουν πάντα, σε αντίθεση φυσικά από εμάς που εισπράττουμε μόνο …συμπάθεια και φόρους.

Και αυτό έχει να κάνει φυσικά με τη (διαχρονική και μόνιμη) ανεπάρκεια των πολιτικών μας, πράγμα που πρέπει κάποτε σοβαρά να συζητήσουμε και να λύσουμε, αν θέλουμε να έχουμε μέλλον…
Μπράβο στους δικαστικούς που έκαναν το καθήκον τους με τις αποφάσεις τους και τίμησαν την ιδιότητα τους και την ίδια τη δικαιοσύνη.

Κατά τα άλλα, έχουμε την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων “Το οικονομικό κόστος των καθυστερήσεων και αναβολών στις διαδικασίες αξιολόγησης, δηλαδή μιας τελικής συμφωνίας για το πρόγραμμα προσαρμογής, μπορεί να αποδειχθεί μεγαλύτερο για την Ελλάδα από το πιθανό όφελος, το οποίο επιπλέον θα αποδειχθεί προσωρινό”.

Δεν θα πω ότι αυτό ακριβώς …φωνάζω τουλάχιστον έξι μήνες τώρα στα τηλεοπτικά μου σχόλια. Θα μόνο ότι οι “δικοί μας” παριστάνουν τον άνετο! Αντί να κοιτάξουν μια ώρα αρχύτερα να κλείσουν την εκκρεμότητα!

Είναι σαν κάποιος που πέφτει στο κενό, να πανηγυρίζει που …τρέχει γρήγορα!

Ν.Β.

 

Tags:

, , , , , ,