Προβλήματα από το χαλάζι και τις πλημμύρες στη Θεσσαλονίκη

Ισχυρή καταιγίδα, συνοδευόμενη από χαλαζόπτωση, ξέσπασε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης λίγο μετά τις 12.30, με αποτέλεσμα οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης να μετατραπούν μέσα σε λίγα λεπτά σε ποτάμια και να σημειώνεται κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Για περίπου δύο ώρες τα έντονα καιρικά φαινόμενα «χτύπησαν» την πόλη. Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν και άνθρωποι εγκλωβίστηκαν. Προβλήματα και ηλεκτροδότησης και υδροδότησης σε μεγάλο τμήμα του κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά στην οδό Εθνικής Αμύνης, στο κέντρο της πόλης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία μέχρι και τις 15:00, είχε δεχθεί περίπου 300 κλήσεις από πολίτες στο κέντρο αλλά και από τη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Ηλικιωμένη γυναίκα στις Συκιές, κινδύνευσε να παρασυρθεί, ωστόσο με την παρέμβαση περαστικών οι οποίοι τις πέταξαν σχοινιά, κατάφερε να σωθεί.

Παράλληλα, πυροσβέστες απεγκλώβισαν τέσσερα άτομα τα οποία βρίσκονταν κάτω από μία γέφυρα στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού.

Μετ’ εμποδίων διεξαγόταν η κυκλοφορία των οχημάτων τόσο σε οδικούς άξονες στο κέντρο της πόλης, όσο και στις υπόλοιπες περιοχές (στην ανατολική και τη δυτική πλευρά της πόλης). Προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων καταγράφηκαν και στην περιφερειακή οδό, μία από τις πιο βασικές οδικές αρτηρίες, όπου τα οχήματα είναι – εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής και της χαλαζόπτωσης – σχεδόν ακινητοποιημένα.

πηγή: ert.gr

 

Tags: