Πρόγνωση καιρού περιοχής Ιωαννίνων: 19/01/2016

ΚαιρόςΤο εργαστήριο Μετεωρολογίας του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το οποίο διευθύνει ο καθηγητής Α. Μπαρτζώκας, εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο καιρού:

Επιδείνωση του καιρού το βράδυ της Τρίτης με χιονοπτώσεις.

Για σήμερα Τρίτη προβλέπονται λίγες αραιές νεφώσεις οι οποίες προοδευτικά θα πυκνώσουν και το βράδυ θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικών διευθύνσεων ασθενείς. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 4 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Τετάρτη προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με χιονοπτώσεις, αλλά προς το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικών γενικά διευθύνσεων ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Για την Πέμπτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες προοδευτικά θα αυξηθούν. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητών διευθύνσεων ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Κλιματικά στοιχεία Ιωαννίνων για το μήνα Ιανουάριο:

Μέση θερμοκρασία: 5°C, Μέση Μέγιστη θερμοκρασία: 10°C, Μέση Ελάχιστη θερμοκρασία: 0°C , Ύψος βροχής: 124mm, Αριθμός ημερών βροχής: 12, Μέση νέφωση: 5 όγδοα, Επικρατών άνεμος: Νοτιοανατολικός.

 

Tags:

, , , , , , , ,