Πολλά προβλήματα στην Ήπειρο από την κακοκαιρία – Έρχεται και νέα επιδείνωση καιρού από τα μεσάνυχτα

Κλείσιμο δρόμων από τα ορμητικά νερά, διακοπές κυκλοφορίας και υπερχειλίσεις ποταμών έφερε η χθεσινή κακοκαιρία με τις έντονες βροχοπτώσεις στην Ήπειρο. Συγκεκριμένα, έντονο πρόβλημα δημιουργήθηκε στην περιοχή του χωριού Πλαίσιο στη Θεσπρωτία, όπου το χωριό αποκλείστηκε από ορμητικό χείμαρρο αλλά και στο Ζαγόρι στο νομό Ιωαννίνων, όπου υπερχείλισε ποταμός στο ύψος της λιθόκτιστης γέφυρας του Κόκορη. Πρόβλημα επίσης υπάρχει στην περιοχή Κόνιτσας, από υπερχείλιση του ποταμού Σαραντάπορου. Μικρότερα προβλήματα δημιουργήθηκαν στα Τζουμέρκα και σε άλλες περιοχές.

Ποιοι είναι οι κλειστοί δρόμοι

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, τα προβλήματα στους δρόμους είναι τα εξής:

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΛΟΓΩ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗΣ – ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗΣ ΥΔΑΤΩΝ

Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 • Θέση ‘’Μεσογέφυρα’’, πλησίον της διασταύρωσης των Δ.Δ. Αηδονοχωρίου και
  Μολυβδοσκέπαστου,κατά μήκος της κοίτης των ποταμών Αώου και Βοϊδομάτη.
 • 78ο χλμ Ε.Ο Ιωαννίνων – Κοζάνης (πλησίον διασταύρωσης Δ.Δ. Μολίστας),η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται στο ένα (1) ρεύμα κυκλοφορίας.
 • Επαρχιακό οδικό δίκτυο, μεταξύ των Δ.Δ Χαραυγής -Καστάνης και Στρατινίστας -Δ.Δ Καστάνης, διακοπή κυκλοφορίας λόγω κατολισθήσεων.

Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ

 • Εντός Κοινοτικής Οδού της Τ.Κ Άνω Ράχης, Δήμου Πρέβεζας.
 • Υπερχείλιση ρέματος, εντός του Τ.Δ. Λούρου του Δήμου Πρέβεζας, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν παρακείμενες οικίες και να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε οδούς, εντός του Τ.Δ.
 • Επίσης , έχουμε καθίζηση του οδοστρώματος σε τμήμα της κοινοτικής οδού Ριζών – Χειμαδιού του Δήμου Πρέβεζας.

Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

 • Υπερχείλιση του ποταμού Καλαμά, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Ε.Ο Νεράιδας – Σαγιάδας, από 8ο έως 11,5ο χλμ. Η συγκοινωνία διεξάγεται από παράπλευρες Επαρχιακές οδούς.
 • Υπερχείλιση του ποταμού Καλαμά, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά Ε.Ο Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας από το 74ο έως το 75,5ο χλμ.
 • Η συγκοινωνία διεξάγεται από ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ.
 • Επ. Οδό Ηγουμενίτσας – Φιλιατών (Δ/ση Παραπόταμου).

Ν. ΑΡΤΑΣ

 • Κατολίσθηση στην Επ. οδό Αμπέλια – Αμμότοπου, στο ύψος της γέφυρας κάτω από την Ιόνια οδό, με αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριο οδό (από το χωριό Καμπή).

Επιδείνωση του καιρού από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου

Παρά την πρόσκαιρη ύφεση της κακοκαιρίας, επιδείνωση εκ νέου θα παρουσιάσει ο καιρός από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου – Ξημερώματα Κυριακής σε όλη την Ήπειρο και τη Βορειοδυτική Ελλάδα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τα φαινόμενα θα αρχίσουν να παρουσιάζουν ύφεση από το μεσημέρι της Κυριακής.

 

Tags:

, ,