Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Εορταστική εκδήλωση των Τριών Ιεραρχών – Ημέρα των Ελληνικών γραμμάτων

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων πραγματοποιεί την καθιερωμένη εορταστική εκδήλωση των Τριών Ιεραρχών, την ημέρα των Ελληνικών Γραμμάτων, τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 19.00, στην Αίθουσα Τελετών «Γεώργιος Μυλωνάς» του Πανεπιστημίου.

Η εκδήλωση θα ανοίξει με τον χαιρετισμό του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητή κ. Γεωργίου Καψάλη και του Προέδρου του Συμβουλίου, Καθηγητή Ορθοπαιδικής κ. Παναγιώτη Σουκάκου. Ο Καθηγητής του Τμήματος Μαθηματικών και Μέλος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Παναγιώτης Τσαμάτος θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας, με θέμα: «Από τις βαβυλωνιακές πλάκες και τους αιγυπτιακούς παπύρους στα ‘Στοιχεία’ του Ευκλείδη. Η πορεία από την εμπειρική γνώση στη μαθηματική απόδειξη».

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά η Καμεράτα, Ορχήστρα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Στην αποψινή εκδήλωση εορτής των Τριών Ιεραρχών, η Καμεράτα παρουσιάζεται με το σύνολο των μελών της και η εμφάνιση αυτή είναι η πρώτη επίσημη που πραγματοποιεί στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και στο κοινό της πόλης των Ιωαννίνων.

Τέλος, θα τιμηθούν τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας που αφυπηρέτησαν κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους.
(Πέρας προσέλευσης: 18.45΄)

Σημείωση: Στις 18.15΄ το πανεπιστημιακό λεωφορείο με αφετηρία την Περιφέρεια (κτήριο πρώην Νομαρχίας), θα πραγματοποιήσει δρομολόγιο προς την Πανεπιστημιούπολη, για διευκόλυνση όσων επιθυμούν να παραστούν στην εορταστική εκδήλωση.

Τη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 10.30 θα τελεστεί το καθιερωμένο ετήσιο Αρχιερατικό μνημόσυνο των ευεργετών και διδασκάλων της πόλης των Ιωαννίνων και της Ηπείρου, καθώς και των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου (Αρχιμανδρειό).

 

Tags: