Ομόφωνο Ψήφισμα της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί με τα αδέσποτα σκυλιά στην Πανεπιστημιούπολη

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στη Συνεδρία της αριθμ. 1033/42/10-11-2016, αποφάσισε ομόφωνα ότι η κατάσταση με τα αδέσποτα σκυλιά στην Πανεπιστημιούπολη είναι άκρως επικίνδυνη και ανεξέλεγκτη.

Καθημερινά καταγράφονται περιστατικά επίθεσης σκύλων σε φοιτητές, προσωπικό και επισκέπτες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τα οποία καταλήγουν για παροχή περίθαλψης στα Νοσοκομεία της πόλης.

Τα αδέσποτα σκυλιά, έχοντας σχηματίσει αγέλες, κυκλοφορούν επιθετικά μπροστά στις Φοιτητικές Εστίες, στη Φοιτητική Λέσχη, στη Βιβλιοθήκη, μέσα σε αίθουσες διδασκαλίας και τελευταία σε εσωτερικούς χώρους του Πανεπιστημίου.

Η Σύγκλητος συγκρότησε επιτροπή, υπό τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου και με τη συμμετοχή όλων των φορέων του Ιδρύματος, η οποία θα επισκεφθεί άμεσα τον Δήμαρχο Ιωαννίνων, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, καθώς και τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, για να θέσει το ζήτημα απομάκρυνσης των αδέσποτων σκύλων από την Πανεπιστημιούπολη.

Παράλληλα, κάνει έκκληση προς όλους τους συμπολίτες μας να μην απελευθερώνουν σκυλιά στον χώρο του Πανεπιστημίου, αναλογιζόμενοι το τεράστιο πρόβλημα ασφάλειας για φοιτητές και προσωπικό που προκαλούν.

 

Tags:

, , , , ,