Ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές για το σύστημα «τυφλής» προσγείωσης SBAS στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων

Ολοκληρώθηκαν λίγο νωρίτερα σήμερα οι δοκιμές που πραγματοποίησε αεροσκάφος της Ιταλικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας σχετικά με τη λειτουργικότητα του συστήματος «τυφλής» προσγείωσης SBAS που εγκαταστάθηκε στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων. Πρόκειται αναμφίβολα για ένα πολύ σημαντικό βήμα για τη βελτίωση των αεροπορικών υποδομών της Ηπείρου και την αναβάθμιση του αεροδρομίου.

Το συγκεκριμένο σύστημα προσέγγισης λειτουργεί δορυφορικά και πρόκειται να δώσει λύση στα προβλήματα που παρατηρούνται κατά την προσέγγιση αεροσκαφών σε συνθήκης μειωμένης ορατότητας το χειμώνα.

Τώρα που ολοκληρώνεται η αναβάθμιση προσέγγισης είναι η καλύτερη στιγμή για να τεθεί ουσιαστικά επί τάπητος το ζήτημα του ανεφοδιασμού καυσίμων στο αεροδρόμιο, το οποίο αν δεν λυθεί, δεν πρόκειται η περιοχή να αποκτήσει τις πολυπόθητες διεθνείς πτήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το αεροπλάνο της Ιταλικής Υ.Π.Α. που πραγματοποίησε τις δοκιμές, όταν ολοκλήρωσε τη διαδικασία ελέγχου δεν προσγειώθηκε στα Γιάννινα επειδή εδώ δεν μπορούσε να ανεφοδιαστεί και αναχώρησε για Θεσσαλονίκη!

 

Tags: