“Οδηγός του Πολίτη”: Μια σημαντική παροχή υπηρεσίας για τους πολίτες, με μηδενικό κόστος για το δημόσιο!

Ποιος είπε ότι ο δημόσιος τομέας της χώρας μας δεν μπορεί όταν το θέλει να καινοτομεί και να οδηγεί τις εξελίξεις στην εξυπηρέτηση του πολίτη, με μηδενικό μάλιστα κόστος; 

Την καλύτερη απάντηση στο ερώτημα αυτό, δίνει η βραβευμένη εφαρμογή «Οδηγός του Πολίτη της Περιφέρειας Ηπείρου», η οποία δημιουργήθηκε αποκλειστικά από τη δουλειά δημοσίων υπαλλήλων και με τη χρήση Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα!

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.politis.gov.gr και αποτελεί μια δομημένη αποτύπωση των διοικητικών διαδικασιών, οι οποίες έχουν ως χαρακτηριστικό την εξυπηρέτηση των πολιτών. Οι πληροφορίες που παρέχονται για κάθε διαδικασία είναι αναλυτικές και περιλαμβάνουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, το κόστος, τα βήματα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, το χρόνο διεκπεραίωσης, κ.α.

Ενδεικτικό της προσοχής που έχει δοθεί στη δημιουργία της ιστοσελίδας του οδηγού, είναι το γεγονός ότι έχει προβλεφθεί “ηχητική ανάγνωση” του περιεχομένου, ώστε να είναι χρηστική για όλους!

Εμπνευστής της ιδέας για τον «Οδηγό του Πολίτη» ήταν η Αντιπεριφερειάρχης κα Τατιάνα Καλογιάννη. Την ευθύνη της υλοποίησης και το συντονισμό της ομάδας , ανέλαβε ο κ. Αλέξανδρος Γέροντας, της Π.Ε. Πρέβεζας, ενώ τη σχεδίαση και τεχνική υποστήριξη του δικτυακού τόπου ανέλαβε ο κ. Ν. Ντέμος, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας.

Ο «Οδηγός» έτυχε θερμής υποδοχής από τα μέσα ενημέρωσης τα οποία σε εκτενείς παρουσιάσεις και αναφορές τον παρουσίασαν και επίσης διακρίθηκε στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό ο οποίος διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης αποτέλεσμα τη βράβευση των συντελεστών στην πόλη Μάαστριχτ της Ολλανδίας, το Νοέμβριο του 2015.

Εμείς με τη σειρά μας συγχαίρουμε την ομάδα του έργου, παροτρύνουμε τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή και ελπίζουμε σύντομα να έχουμε κι άλλες σχετικές δημιουργίες, αλλά και ευρωπαϊκές διακρίσεις, από το δημόσιο μας τομέα.

epirusnews

 

Tags:

, , , ,