Ο υπερκομματικός κος Ριζόπουλος

Είναι γεγονός ότι μετά την εμφάνιση του Σπ. Ριζόπουλου εδώ και ένα χρόνο στα αυτοδιοικητικά πράγματα της Ηπείρου, αρχικά σε επίπεδο προθέσεων και στη συνέχεια με στοχευμένες παρουσίες, αλλά και μετά τη σημαντική όπως χαρακτηρίστηκε από έγκυρους παρατηρητές πρώτη συγκέντρωση που πραγματοποίησε στα Ιωάννινα τον προηγούμενο μήνα, η «τράπουλα» όχι μόνο στα αυτοδιοικητικά αλλά και στην κεντροδεξιά της περιοχής αρχίζει να ανακατεύεται για τα καλά.

Φαίνεται ότι γύρω από την υποψηφιότητα Ριζόπουλου αρχίζει και συγκροτείται ένα μέτωπο συμμαχιών και στηρίξεων, το οποίο ο κόσμος της Ηπείρου αν μη τι άλλο, σε αυτή τη φάση, παρατηρεί με έντονο ενδιαφέρον.

Το εντυπωσιακό είναι ότι το μέτωπο αυτό δεν περιορίζεται στην κεντροδεξιά, αλλά επεκτείνεται και σε άλλους χώρους, ενώ συμβαίνει σε χρόνο που είναι πρακτικά μη προεκλογικός και χωρίς να έχει ανακοινώσει επίσημα!

Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι αυτό που σχηματοποιείται είναι η απάντηση των πολιτών σε χρίσματα και εσωκομματικές διαδικασίες, σε συνδυασμό με την ανάγκη για ανανέωση σε πρόσωπα, η οποία είναι παραπάνω από εμφανής σε όλα τα επίπεδα.

Όπως είναι γνωστό, μακροπρόθεσμες προβλέψεις στην πολιτική δεν μπορούν να υπάρξουν, αλλά εδώ φαίνεται ότι δημιουργούνται τέτοιες συνθήκες που η υπερκομματική υποψηφιότητα Ριζόπουλου να οδηγήσει εύκολα την παράταξή του στο δεύτερο γύρο.

Είδομεν.

Οπως λέει και ο ίδιος, «η ζωή είναι πολύ μεγαλύτερη από εμάς».

 

Tags: