Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες ορεινού ποδηλάτου “Zagori Mountain Bike”

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και φέτος, για 5η συνεχή χρονιά οι αγώνες ορεινού ποδηλάτου «Zagori Mountain Bike» στο χωριό Κήποι Ζαγορίου την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017, δίνοντας το παρών στις εκδηλώσεις εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
Αν και η ορεινή ποδηλασία είναι ένα άθλημα δύσκολο που απαιτεί ιδιαίτερα ειδικό και δαπανηρό εξοπλισμό, οι συμμετοχές ήταν ικανοποιητικές και για τις δύο κατηγορίες των 54 και 31χλμ αντίστοιχα. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε και ο παιδικός ποδηλατικός αγώνας δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα παιδιά διαφόρων ηλικιών να εξοικειωθούν με το περιβάλλον και το άθλημα.

Η εκκίνηση και για τους δύο αγώνες δόθηκε στις 10.00 πμ στην κεντρική πλατεία του χωριού Κήποι Ζαγορίου. Η διαδρομή από την αρχή έως και το 24ο χλμ είναι κοινή και για τους δύο αγώνες. Από το 24ο χλμ και μετά οι αθλητές ακολουθούν διαφορετικές πορείες για να καταλήξουν στο σημείο τερματισμού που είναι η κεντρική πλατεία του χωριού. Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, με τη βροχή να δυσχεραίνει αλλά να μην κάμπτει την αποφασιστικότητα των αθλητών και τις προσπάθειες της Διοργάνωσης, οι αγώνες ολοκληρώθηκαν με επιτυχία.

Πρώτος στα 54χλμ. τερμάτισε ο Νώντας Λαμπρακόπουλος με χρόνο 2:41:36, με δεύτερο τον Πέτρο Τυρολόγο, Tyrologos Mutlisport Team, με 2:52:27, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε ο Παναγιώτης Ζύλης, Probikeshop, με χρόνο 2:53:39. Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Ελευθερία Λάβαρη με χρόνο 3:50:28.

Στον αγώνα των 31χλμ, πρώτος τερμάτισε ο Δημήτρης Χαλαγιάννης, ΕΛΑΦΟΣ ΡΟΔΟΥ, με χρόνο 1:37:10, με δεύτερο τον Ευάγγελο Νάκο από τον Π.Ο Άρτας με χρόνο 1:39:58 και τρίτο τον Κώστα Γιαννακό με χρόνο 1:41:25. Ενώ στις γυναίκες η Αναστασία Νεροπούλου Μυρώδη, Factory Cyclist Club, τερμάτισε σε 2:02:31

Η Διοργάνωση έκλεισε με τις απονομές και το pasta party για τους αθλητές.

 

Tags: