Μαθητές σε ρόλο Δημοτικών Συμβούλων διατύπωσαν ερωτήσεις και προτάσεις στο Δήμαρχο Ιωαννιτών

Από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου και σε ρόλο «Δημοτικών Συμβούλων», οι μαθητές της Ε΄ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων διατύπωσαν τις ερωτήσεις και τις προτάσεις τους στο Δήμαρχο Ιωαννιτών, Θωμά Μπέγκα.

Η… μαθητική συνεδρίαση είχε όλα τα χαρακτηριστικά μιας κανονικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με τον πρόεδρο του σώματος, Γιώργο Παπαδιώτη να προεδρεύει σε αυτή.

Πολλές είναι έως σήμερα οι μαθητικές τάξεις σχολείων του Δήμου Ιωαννιτών, που ζητούν να γνωρίσουν την εμπειρία της προσομοίωσης των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και να θέσουν στο Δήμαρχο τους προβληματισμούς τους. Ένα αίτημα που τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αποδέχονται κάθε φορά με χαρά.

Οι μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου απέδειξαν για άλλη μία φορά πως «εσείς τα παιδιά είστε οι πιο απαιτητικοί και ενημερωμένοι “δημοτικοί σύμβουλοι”» , όπως παραδέχθηκε με χιούμορ στο τέλος της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Ιωαννιτών.

Οι μαθητές διατύπωσαν ερωτήσεις σχεδόν για όλα τα σημαντικά θέματα του Δήμου και πήραν τις ανάλογες απαντήσεις. Θέματα που αφορούν τις υποδομές της πόλης, την καθαριότητα, τη λίμνη, τους χώρους άθλησης κλ.π. Στο τέλος της «συνεδρίασης» ξεναγήθηκαν από το Δήμαρχο στους χώρους του Δημαρχείου.

 

Tags:

, , , ,

Leave a Reply