Μάχη στα μέτωπα της φωτιάς για 3η ημέρα – Συνεχείς αναζωπυρώσεις στο Καπανδρίτι

Μάχη στα μέτωπα της φωτιάς για 3η ημέρα - Συνεχείς αναζωπυρώσεις στο ΚαπανδρίτιΣτο Καπανδρίτι, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Το μέτωπο αυτό είναι σε εξέλιξη από τη νύχτα και μάλιστα κάποια στιγμή πέρασε το δρόμο προς Καπανδρίτι, αλλά οι πυροσβέστες που δίνουν πραγματική μάχη, κατάφεραν να συγκρατήσουν τη φωτιά. Η φωτιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο στο Μετόχι, μέσα σε μια χαράδρα, ωστόσο έχει ξεφύγει από την πρώτη αντιπυρική ζώνη και δίνεται μάχη να παραμείνει εντός της δεύτερης.Επιτόπου επιχειρεί μεγάλη δύναμη ώστε να μην κατέβουν οι φλόγες προς τις κατοικημένες περιοχές.

Στον Κάλαμο, η εικόνα από το πρωί ήταν καλύτερη με μικροεστίες στη γραμμή του μετώπου κατά μήκος της παραλίας, ωστόσο πλέον σημειώνονται αναζωπυρώσεις. Επι ποδός βρίσκονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης ώστε να τις αντιμετωπίσουν καθώς αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω η ένταση των ανέμων.

Με το πρώτο φως ξεκίνησαν ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα. Τώρα πετούν 6 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη. Στην κατάσβεση επιχειρούν 180 πυροσβέστες με 72 οχήματα και 58 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Επιπλέον, συνδράμουν 20 εθελοντικά οχήματα, 40 υδροφόρες των ΟΤΑ, της ΕΥΔΑΠ και της Περιφέρειας Αττικής, 11 μηχανήματα έργου και από τις ένοπλες δυνάμεις 100 άνδρες στρατιωτικό προσωπικό και τέσσερα μηχανήματα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Πέτρος Φιλίππουπεριέγραψε ως εξαιρετικά ασταθή την εικόνα από τα πύρινα μέτωπα, τόνισε ότι η κινητοποίηση δυνάμεων που υπάρχει δεν έχει προηγούμενο και σημείωσε ότι υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας από το Καπανδρίτι προς τον Κάλαμο καλώντας τους πολίτες να μην προσεγγίζουν την περιοχή ώτε να μην δυσχεταίνεται το έργο της κατάσβεσης.

Σημειώνεται ότι αύριο αναμένεται μελτέμι, που θα είναι έντονο στη Βορειοανατολική Αττική, γι’ αυτό η σημερινή μέρα θεωρείται κρίσιμη.

Στις 2.30 τη νύχτα, από την αστυνομία απαγορεύτηκε η κυκλοφορία και σε άλλους δρόμους της περιοχής και συγκεκριμένα στον κόμβο Μικροχωρίου προς Μικροχώρι, στη συμβολή της λεωφόρου Μικροχωρίου με την οδό Οδυσσέα Ελύτη, στη συμβολή της λεωφόρου Μικροχωρίου και 25ης Μαρτίου και στην επαρχιακή οδό Βαρνάβα-Καπανδριτίου και στην 25ης Μαρτίου.

Η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους κατοίκους να απομακρύνονται έγκαιρα για τη δική τους ασφάλεια και οι οδηγοί να αποφεύγουν μετακινήσεις που θα μπορουσαν να προκαλέσουν κυκλοφοριακή συμφόρηση ή και εγκλωβισμό.

Επίσης, παρακαλούνται όσοι βρίσκονται πλησίον των πυρκαγιών να απομακρύνονται έγκαιρα και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αρχών, ενώ αν δουν πυρκαγιά να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία καλώντας «199».

πηγή: ert.gr

 

Tags: