Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών Ιωαννίνων: Ανακοίνωση για το Πόθεν έσχες του 2012

ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ,Σήμερα, μετά την ανακοίνωση των πόθεν έσχες, των πολιτικών, του 2012, αναγκαζόμαστε να εκδώσουμε Δελτίου Τύπου για να σταματήσουμε τη διάδοση ψευδών ειδήσεων κατά του Γ.Α. Παπανδρέου και τη δήλωση πόθεν έσχες.

Ως απάντηση λοιπόν, σε όσους θέλουν για ακόμη μία φορά να ρίξουν λάσπη στον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΚΙΝΗΜΑτος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, έχουμε να πούμε το εξής:

Όταν δεν φοβάσαι για τον εαυτό σου και δεν είσαι δέσμιος, νομοθετείς.

Νόμος 3849/2010. Τροποποιήθηκε ριζικά η νομοθεσία για την υποβολή δηλώσεων του πόθεν έσχες. Η απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων και ο παράνομος πλουτισμός γίνονται κακουργήματα. Όσοι πλέον κάνουν ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες ή αποδειχθεί ότι συμμετέχουν σε εξωχώριες εταιρείες δημεύονται τα περιουσιακά τους στοιχεία και χάνουν τα πολιτικά αξιώματά τους. Με τον ίδιο νόμο θεσπίζονται μέτρα επιείκειας για όσους καταγγέλλουν με αποδείξεις επίορκους ανώτατους κρατικούς και πολιτικούς αξιωματούχους

Νόμος 3932/2011. Αναβαθμίστηκε η επιτροπή για την καταπολέμηση του βρώμικου χρήματος σε ανεξάρτητη αρχή, αναδιοργανώθηκε πλήρως ως ελεγκτικός μηχανισμός και ανέλαβε πρόσθετες αρμοδιότητες που σχετίζονται με τον παράνομο πλουτισμό και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας. Ο έλεγχος του πόθεν έσχες των μη πολιτικών προσώπων πέρασε στην αρμοδιότητα της αρχής αυτής.

Νόμος 3961/2011. Τροποποιήθηκε ο νόμος για την ευθύνη των Υπουργών, παρά τους περιορισμούς που θέτει το Σύνταγμα. Οι νέες ρυθμίσεις του νόμου περί ευθύνης Υπουργών προβλέπουν κατάργηση των σύντομων παραγραφών, επιτρέπουν για πρώτη φορά επιβολή περιοριστικών όρων στους υπουργούς, επιβάλλουν για πρώτη φορά κατάσχεση του οικονομικού οφέλους και δέσμευση λογαριασμών, τίτλων και χρηματοπιστωτικών προϊόντων. Με τον τρόπο αυτό γίνεται πιο αποτελεσματική η διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών Κυβερνητικών στελεχών

 

Tags:

, , , , ,