Καλλιτεχνικό Σωματείο Εξαύδα: Θεατρική παράσταση “Βαριέμαι!”

Με ιδιαίτερη χαρά σας παρουσιάζουμε τη νέα μας θεατρική παράσταση, του έργου “Βαριέμαι” του Ricardo Talesnik.

Κάθε βράδυ, εκατομμύρια ξυπνητήρια κουρδίζονται σε μια συγκεκριμένη ώρα. Κάθε πρωί, εκατομμύρια ξυπνητήρια κουδουνίζουν στην ώρα που κουρδίστηκαν. Κάθε πρωί, εκατομμύρια ζευγάρια μάτια κοιτούν τα ξυπνητήρια με παράπονο, με θυμό, συχνά με απόγνωση. Τι θα γινόταν άραγε αν κάποιος αποφάσιζε να βάλει τέλος σε αυτό το μονότονο κοντσέρτο;

Ο Νέστορας Βινιάλε είναι ένας μέσος εργαζόμενος, που αποφασίζει μια μέρα να κλείσει το ξυπνητήρι, γιατί βαριέται. Και η βαρεμάρα του δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός, είναι μια πράξη απελευθέρωσης ενάντια στη λογική του καταναγκασμού της εργασίας, στη λογική εκείνη που ξεζουμίζει τον άνθρωπό από καθετί ανθρώπινο και τον μετατρέπει σε γρανάζι μιας καλοκουρδισμένης ανελέητης μηχανής. Η γυναίκα του, η μητέρα του, οι συνάδελφοί του θα αντιδράσουν, στηρίζοντας ή αποθαρρύνοντάς τον. Κανείς όμως δεν μπορεί να αμφισβητήσει κάτι απλό: οτι ο Νέστορας επιθυμεί να αποδράσει από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Ότι επιθυμεί να απεκδυθεί το ρόλο του καταπιεσμένου ευνουχισμένου άντρα, και να επιστρέψει στην ανεμελιά της παιδικής ηλικίας. Ότι είναι ένας ήρωας που βαριέται.

Θα τα καταφέρει;;;;

– Σκηνοθεσία: Γιώργος Πρέντζας
– Σκηνικά: συλλογική δουλειά
– Επιμέλεια φωτισμού: Νίκος Γούλας
– Μουσική επιμέλεια: Νεκταρία Λαμπράκη
– Σχεδιασμός αφίσας: Νέλλη Σαβράνη

Ερμηνεύουν κατά σειρά εμφάνισης:
– Νέστορας: Μάριος Κατσάνος
– Μάρθα: Άσπα Ρογδάκη
– Μητέρα: Ελένη Ρίζου
– Περάλτα: Βάσω Μπίρμπα
– Χουαρέγκι: Θανάσης Σιαμαλέκας
– Γενικός διευθυντής: Θανάσης Τζιατζιάφης

Παραστάσεις κάθε Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή – Δευτέρα από 26-02 έως 14-03, στο θεατράκι της οδού Κουντουριώτη 31 (στο ιστορικό κέντρο της πόλης)

Ώρα: 21.00

Γενική είσοδος: 5 ευρώ

Τηλ. κρατήσεων: 6946131950

*Διατίθενται 40 θέσεις, από τις οποίες οι 4 δωρεάν για ανέργους. Παρακαλούμε για έγκαιρη κράτηση*

 

Tags:

, , , , , , ,