Καλλιτεχνικό Σωματείο Εξαύδα: Κινηματογραφικό αφιέρωμα στο Musical

Κοστούμια, σκηνικά, φώτα σκηνής, sound check, αυλαία και… πάμε!!!

Το καλλιτεχνικό σωματείο Εξαύδα παρουσιάζει κινηματογραφικό αφιέρωμα στο musical.

Τέσσερα μουσικά, θεατρικά και χορευτικά αριστουργήματα παρουσιάζονται στην οθόνη μας και μας μεταφέρουν στα Ιεροσόλυμα της εποχής του Τιβερίου, στο Παρίσι του 1900, στις εβραϊκές συνοικίες της δυτικής Ρωσίας του 1905, και πάλι πίσω στο Παρίσι του 19ου αιώνα. Συγχορδίες, χορευτικές κινήσεις, πρόζα, όλα συναινούν στο να προσφέρουν τη συγκίνηση που μόνο ένα καλά στημένο musical μπορεί!

Το πλήρες πρόγραμμα προβολών έχει ως εξής:
– 3 & 4 Ιανουαρίου: Moulin Rouge, του Baz Luhrmann, σε μουσική Craig Armstrong (2001)
– 10 & 11 Ιανουαρίου: Βιολιστής στη στέγη, του Norman Jewison, σε μουσική John Williams (1971)
– 17 & 18 Ιανουαρίου: Το φάντασμα της όπερας, του Joel Schumacher, σε μουσική Andrew Lloyd Webber (2004)

Οι προβολές πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή και Δευτέρα στις 20.15 στο θεατράκι της οδού Κουντουριώτη 31.

Οικονομική ενίσχυση: 2 ευρώ

Για οποιαδήποτε πληροφορία καλέστε στο 6945377240.

Moulin Rouge:

Η ταινία μας μεταφέρει στο Παρίσι του 1900, όπου ένας νεαρός ποιητής, ο Christian , πιστός στην ιδέα της “αλήθειας, ομορφιάς, ελευθερίας και πάνω απ΄ όλα αγάπης”, αποφασίζει να μεταφερθεί στη Montmartre, ένα καθαρά μποέμικο περιβάλλον. Εκεί γνωρίζει τον ζωγράφο Toulouse-Lautrec, o οποίος τον παρακινεί να γράψει ένα μεγάλο υπερθέαμα για nightclub.

Η καινούρια αυτή λογοτεχνική αποστολή θα φέρει τον Christian στο Moulin Rouge, όπου θα γνωρίσει την χορεύτρια και πόρνη Satine. Μεταξύ τους θα γεννηθεί μια ρομαντική και συνάμα παθιασμένη ιστορία αγάπης. Ανάμεσά τους όμως θα μπει ο Δούκας του Worcester, που θέλει να χρηματοδοτήσει τη μετατροπή του Moulin Rouge σε θεατρική σκηνή υπό την προϋπόθεση ότι η Satine θα γίνει δική του…

Στην ταινία οι ερμηνείες είναι πολύ δυνατές, τα πλάνα είναι γεμάτα σε συνεχή εγρήγορση, φτιαγμένα με αισθητική σε ένα παλιομοδίτικο και ταυτόχρονα μοντέρνο περιβάλλον, κάτω από τον συνεχή ρυθμό γνώριμων τραγουδιών. Και εδώ είναι το κομμάτι του έργου που στην αρχή θα σας παραξενέψει περισσότερο: η μουσική.

Όλη η ταινία είναι άφθονα ντυμένη με μια σύνθεση από σύγχρονα, “δικά μας” κομμάτια, από David Bowie (Heroes), Elton John (Your Song), Dolly Parton (I Will Always Love You), Phil Collins (One More Night), U2/Bono (In The Name Of Love), John Lennon και Paul McCartney (All You Need Is Love) μέχρι και αποσπάσματα από την Μελωδία της Ευτυχίας.

 

Tags:

, , , , , , , ,