Ηρεμία επικρατεί απόψε στον καταυλισμό προσφύγων Κατσικά (φωτορεπορτάζ)

Πρόσφυγες (φωτο αρχείου)Ηρεμία επικρατεί απόψε στον καταυλισμό των προσφύγων μετά τις χθεσινές και προχθεσινές εντάσεις που υπήρξαν με τους νέους πρόσφυγες που είχαν καταφθάσει. Οι περίπου χίλιοι πρόσφυγες που παραμένουν στον καταυλισμό, προσπαθούν να οργανώσουν καλύτερα τη ζωή τους, με όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν από την απουσία των διάφορων υποδομών.

Μόλις νυχτώνει ανάβουν φωτιές σε κεντρικά σημεία ανάμεσα στις σκηνές γιατί το κρύο είναι ακόμα τσουχτερό τα βράδια, πράγμα όμως που κάνει την ατμόσφαιρα αποπνικτική διότι τα υλικά που καίγονται προέρχονται πολλές φορές από σκουπίδια ή άλλα υλικά που έχουν απορριφθεί.

Τα παιδιά παίζουν με διάφορα πρόχειρα παιχνίδια μέσα στον καταυλισμό ή στον περιμετρικό δρόμο έξω από αυτόν. Οι μεγάλοι περπατούν σκεφτικοί και προβληματισμένοι, όλοι με την ίδια σκέψη: Πως θα μπορέσουν να φτάσουν στην Ευρώπη, τη δική τους γη της επαγγελίας.

Δεν λείπουν και κάποιες ακραίες φωνές μεταξύ τους, η οποίες τους παροτρύνουν να απαιτήσουν επιτακτικά παροχές ή ακόμα να προχωρήσουν σε ενέργειες διαμαρτυρίας. Η αλήθεια πάντως είναι ότι η πλειοψηφία των προσφύγων του καταυλισμού είναι άνθρωποι με οικογένειες, οι οποίοι απορρίπτουν τις ακραίες φωνές και δείχνουν με κάθε τρόπο την ευγνωμοσύνη τους για τη φιλοξενία και στη χώρα και στην περιοχή.

Η κατάσταση είναι απολύτως ελεγχόμενη από τις τοπικές αρχές και διάφορες αναφορές για τυχόν προσχεδιασμένα επεισόδια για αύριο Κυριακή, δεν δείχνουν ως αυτή την ώρα να επιβεβαιώνονται. Το μόνο που επιβεβαιώνεται είναι ότι ίσως υπάρξει μια ειρηνική διαμαρτυρία το πρωί της Κυριακής.

Δείτε τις φωτογραφίες


Notice: Undefined index: fag_custom_css in /home/epirueu/public_html/wp-content/plugins/flickr-album-gallery/flickr-album-gallery-short-code.php on line 39

Κατσικάς 2/4/2016

Flickr Album Gallery Powered By: Weblizar

 

Tags:

, , , ,