Ήπειρος: Ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών, -11,3 στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, -15 στο Μέτσοβο

Ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στην Ήπειρο, καθώς στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων στην περιοχή Ανατολή, μετεωρολογικός σταθμός κατέγραψε θερμοκρασία -11,3 βαθμών Κελσίου, ενώ την ίδια ώρα στο Μέτσοβο καταγράφηκαν θερμοκρασίες χαμηλότερες των -15 βαθμών και στη Βωβούσα Ζαγορίου χαμηλότερες των -17 βαθμών. Σε όλες τις ορεινές περιοχές των Ιωαννίνων η θερμοκρασία έπεσε κάτω από τους -10 βαθμούς ενώ πολύ αισθητό ήταν το ψύχος και μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων. Πρόκειται για τις χαμηλότερες θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί στην περιοχή από το Φεβρουάριο του 2008, όταν ο υδράργυρος είχε πέσει στους -12,4 βαθμούς.

Σήμερα, ο παγετός είναι ολικός, η θερμοκρασία παραμένει χαμηλά και δεν έχει ξεπεράσει το μηδέν, ενώ απόψε το βράδυ αναμένεται επιδείνωση του παγετού ο οποίος θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή.

Απαιτείται αυξημένη προσοχή από τους οδηγούς και τους πεζούς, αλλά και από τα άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου για την έκθεση τους στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

 

Tags: