Ιωάννινα: To «Αϊβαλί» του Soloup στο «Θυμωμένο Πορτραίτο»

Το Θυμωμένο Πορτραίτο επιχειρεί μια μαγική κατάδυση στο χώρο του ελληνικού κόμικ με γενικό τίτλο Angry Comics. Μια σειρά από αγαπημένους και καταξιωμένους ‘Eλληνες κομίστες θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους, θα υπάρξουν διαλέξεις, εκθέσεις, προβολές και workshops.

Η πρώτη βόλτα θα γίνει με το Soloup (Αντώνης Νικολόπουλος) 29 – 31 Ιανουαρίου.

To «Αϊβαλί» του Soloup στο «Θυμωμένο Πορτραίτο». (Έκθεση, παρουσίαση, workshop): Ιωάννινα 29-31 Ιανουαρίου 2016

Το πολυσυζητημένο graphic novel «Αϊβαλί» του Soloup έρχεται στα Ιωάννινα, στo «Θυμωμένο Πορτραίτο». Ένα αφηγηματικό παζλ στα κομμάτια του οποίου οι μαρτυρικές καταγραφές των Αϊβαλιωτών Ηλία Βενέζη, Φώτη Κόντογλου, Αγάπης Βενέζη- Μολυβιάτη και Αχμέτ Γιορουλμάζ, ενώνονται με την ιστορία, το τραύμα της προσφυγιάς και τις μνήμες των μικρασιατών.

Το «Αϊβαλί», ένα χρόνο μετά την έκδοσή του στον «Κέδρο», τις δυο πρόσφατες εκδόσεις του στη Γαλλία (εκδόσεις «Steinkis»), την Τουρκία (εκδόσεις «Istos») αλλά και το πρωτόγνωρο ταξίδι του με εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα (μουσείο Μπενάκη, Λέσβο, Χανιά, Λάρισα, Πάτρα…), έρχεται στο «Θυμωμένο Πορτραίτο» για μια σειρά εκδηλώσεων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

– 29/01, 20:00:
Παρουσίαση του graphic novel «Αϊβαλί» (εκδόσεις Κέδρος). Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο δημοσιογράφος Φιλήμων Καραμήτσος και οSoloup Soloup(Αντώνης Νικολόπουλος)

– 30/01, 12:00-14:00:
«Κόμικς και γελοιογραφίες, απ’ την ιδέα στο χαρτί.» Τα στάδια δημιουργίας των κόμικς και τα… μυστικά της γελοιογραφίας σε ανοιχτή συζήτηση με τον Soloup
δημιουργική παρέμβαση θα κάνει ο Αλέξανδρος Σχισμένος και ο Λεφτέρης Παπαθανάσης

– 31/01, 11:00-13:00:
Workshop: «Φτιάχνοντας κόμικς» Στην συνέχεια της παρουσίασης του Σαββάτου, την Κυριακή θα περάσουμε στην… πράξη κατασκευάζοντας όλοι μαζί ένα συνειρμικό κόμικς.

 

Tags:

, , , , , ,