Ιωάννινα: Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Βαγγέλη Νέσση

Η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Βαγγέλη Νέσση με τίτλο «Κι έγινε η σιωπή ορμή» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 19:30 το απόγευμα στη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη.

Στις εκδόσεις Oasis ακολουθώντας το τρίπτυχο: Πρωτοπορία, Πολυφωνία, Ποιότητα, εισερχόμαστε με σεβασμό και αγάπη στην τέχνη της Ποίησης. Η αρχή γίνεται με την ποιητική συλλογή του Βαγγέλη Νέσση “Κι έγινε η σιωπή ορμή” που μόλις κυκλοφόρησε. Η συλλογή αυτή αποτελείται από τρεις θεματικές ενότητες: α) Λέξεις Πουλιά (ο Ποιητής), β) Κουφή γενιά, Κούφιες ηγεσίες (ο Πολίτης) και γ) Μια κάποια λύτρωση (ο Άνθρωπος).

Όπως αναφέρει η φιλόλογος Μαρία Στρατσάνη στον πρόλογο του βιβλίου, ο Βαγγέλης Νέσσης με λεπτή ειρωνεία, άκρα ευαισθησία και αδιόρατο αυτοσαρκασμό πλανιέται στα δύσκολα μονοπάτια μιας ποίησης απλής, σεμνής, κάπου κάπου καθημερινής, ενίοτε οργισμένης, θωπευτικής και θεραπευτικής στη συλλογή «Κι έγινε η σιωπή ορμή».

Η ποίηση του Βαγγέλη Νέσση, αυτή η κιβωτός συναισθημάτων και στοχασμών, μοιάζει με ένα μουσικό όργανο καλά χορδισμένο έτοιμο να ηχήσει στη μεγάλη γιορτή της ζωής και του θανάτου. Ας το πάρουμε λοιπόν στα χέρια μας κι ας ακούσει ο καθένας μας το δικό του τραγούδι.

 

Tags:

, , , , ,