Ιωάννινα: Ο «Ματωμένος Γάμος» του Λόρκα έρχεται στο Θέατρο Έκφραση

Όταν το πάθος προκαλεί απόγνωση
κι ο έρωτας οδηγεί στην τραγωδία…

Το πάθος κι ο έρωτας έχουν μεγάλη δύναμη, η οποία όμως μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να αποδειχθεί και καταστροφική! Να οδηγήσει τον άνθρωπο στην απόγνωση, την αρρώστια, ακόμη και στο έγκλημα…

Χειρότερο όλων όμως είναι το ανεκπλήρωτο πάθος. Κι εκεί είναι που πρέπει κανείς να τολμήσει, γιατί η πραγματοποίηση του ονείρου είναι απλά μονόδρομος!

Αυτές ακριβώς τις καταστάσεις «εξερευνά» το κλασικό θεατρικό αριστούργημα «Ματωμένος Γάμος» του σπουδαίου Ισπανού συγγραφέα Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, το οποίο ανεβαίνει για οκτώ μόνο παραστάσεις από την Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου Έκφραση, στο νέο χώρο του, στο κέντρο της πόλης (Αραβαντινού 14).

Η πρεμιέρα του «Γάμου» θα δοθεί την Παρασκευή, 15 Απριλίου και οι παραστάσεις θα ολοκληρωθούν σε δύο τετραήμερα, 15 με 18 και 22 με 25 Απριλίου (Παρασκευή – Δευτέρα), με ώρα έναρξης τις 9.15 μ.μ.

Πρόκειται για μία εντυπωσιακή παραγωγή, ιδιαίτερα προσεγμένη, με 24 ηθοποιούς, μοναδικά σκηνικά και κοστούμια, με τον Χρήστο Χρήστου στη σκηνοθεσία και τον δημοφιλή Γιαννιώτη τραγουδοποιό Δημήτρη Υφαντή να επιμελείται τη μουσική.

Η υπόθεση:

Ο Λόρκα έγραψε τον «Ματωμένο Γάμο» το 1932, τέσσερα χρόνια πριν τη δολοφονία του. Εμπνεύστηκε την υπόθεσή του από ένα άρθρο εφημερίδας που ανέφερε ένα πραγματικό έγκλημα του 1928.

Επρόκειτο για ένα ζευγάρι που αγαπιόταν από παλιά και κλέφτηκε λίγο πριν η νεαρή γυναίκα παντρευτεί έναν άλλο άντρα, τον οποίο όμως δεν αγαπούσε. Το αποτέλεσμα είναι μια αιματηρή εκδίκηση, με τον γαμπρό και τον εραστή να συγκρούονται μέχρι θανάτου.

Η συγκεκριμένη πλοκή συνθέτει ένα σπουδαίο δράμα του μεσοπολέμου, που θυμίζει αρχαία τραγωδία και μιλάει για την καταστροφική δύναμη του πάθους. Είναι ένα έργο όπου η ποίηση συναντά την σκληρότητα και το πάθος την απόγνωση. Μία σπουδή για τον έρωτα και τον θάνατο…

Οι συντελεστές: Σκηνοθεσία Χρήστος Χρήστου, Σκηνικά – Κοστούμια Γιάννης Κράβαρης, Μουσική Δημήτρης Υφαντής, Κινησιολογία Φανή Σκεντέρη, Φωνητική διδασκαλία Όλγα Μπαλωμένου, Μακιγιάζ Άντζελα Σταμουλακάτου, Φωτισμοί Κώστας Ζούκας, Κομμώσεις ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, Αφίσα – πρόγραμμα Αντώνης Χρήστου, Κατασκευή κούκλας & μάσκας : Κουκλοθέατρο Άντραλα (Σωκράτης Παππάς, Έφη Παπαγιαννοπούλου & Σοφία Στεφανίδη, Ειδικές κατασκευές Τατιάνα Μιτσιμάρη.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Γεωργία Διακοπούλου, Μίνα Παππά, Πέτρος Χριστακόπουλος, Γιάννης Κράβαρης, Ντέμυ Τζουλάφη, Λίτσα Σαρακατσάνου, Μαρία Γιαννάκη, Λένα Σοκορέλλη, Γιάννης Παπαγεωργίου, Άννυ Ζώη, Θανάσης Λανάρης, Δημήτρης Πολύζος, Χρήστος Χαβάς, Λουκία Κονιδάρη, Έρια Κατσούρα, Ελένη Κούλα, Λίνα Μπότη, Βασιλική Ζησίδη, Ισμήνη Γερούκαλη, Ιωάννης Δρόσος, Μαρίνα Νούτσου, Σοφία Τριάντου, Ανθή Οικονόμου, Χρήστος Χρήστου.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ στην είσοδο και 7 ευρώ φοιτητικό, παιδικό, ανέργων. Προπώληση 8 ευρώ στα σημεία : βιβλιοπωλείο Παιδεία (Πυρσινέλλα 6) – Seven Spots (Δωδώνης 16 & Σ. Λάμπρου 53) & στο E-shop (Μιχαήλ Αγγέλου 35)

 

Tags:

, , , , , ,