Ιωάννινα: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για τις μαθησιακές δυσκολίες στα μαθηματικά

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου η επιστημονική ημερίδα με θέμα «Μαθησιακές Δυσκολίες στα Μαθηματικά – Δυσαριθμησία», με εισηγητή τον Δρ. Γιάννη Καραγιαννάκη, Μαθηματικό.

Η εκπαίδευση διεξήχθη το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016 και εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των επιστημόνων σε θέματα γύρω από το παιδί και την ανάπτυξή του.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν τα πιο πρόσφατα ερευνητικά ευρήματα σχετικά με τους εγγενής και εξωγενής παράγοντες που επηρεάζουν τις δεξιότητες των μαθητών στα Μαθηματικά. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η βιωματική εκπαίδευση που πραγματοποιήθηκε, όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στις στρατηγικές διδασκαλίας Μαθηματικών για μαθητές που έχουν μαθησιακές δυσκολίες, οι οποίες υλοποιήθηκαν μέσω χειροπιαστού υλικού.

Να σημειωθεί πως το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου είναι ένα σύγχρονο θεραπευτικό Κέντρο που παρέχει υπηρεσίες Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Συμβουλευτικής καθώς και Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων. Είναι στελεχωμένο από μια επιστημονική ομάδα νέων ανθρώπων, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε ένα άρτια διαμορφωμένο περιβάλλον.

 

Tags:

, , , , , , ,