Ιωάννινα: Λύεται η εταιρεία, ωστόσο ο «φάκελος ΑΔΕΙ» παραμένει ανοιχτός στη δικαιοσύνη

Ιωάννινα, λίμνη & νησίΤη λύση και εκκαθάριση της Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Ιωαννιτών αποφάσισε στη χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο, ωστόσο ο «φάκελος ΑΝΔΕΙ» παραμένει ανοιχτός στη δικαιοσύνη.

Η υποχρεωτική εκ του νόμου – και εντός συγκεκριμένων χρονικών προθεσμιών – λύση και εκκαθάριση της ΑΔΕΙ, ήταν μια τυπική διαδικασία που έπρεπε να εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο. Η ουσία βέβαια για μια επιχείρηση που έχει απασχολήσει έντονα την κοινή γνώμη είναι ο τρόπος διαχείρισης της και τα υπέρογκα χρέη που «κληρονόμησε» στο Δήμο Ιωαννιτών.

Χρέη που η αποπληρωμή τους θα βαραίνει για αρκετές δεκαετίες ακόμη το Δήμο και συνεπώς τους δημότες.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας «ήταν μια επιχείρηση όπου υπήρξε κακοδιαχείριση γι’ αυτό και η δημοτική μας αρχή στην προηγούμενη θητεία οδήγησε τον φάκελο της ΑΔΕΙ στη δικαιοσύνη. Η επιχείρηση αυτή κληρονόμησε τεράστια χρέη στο Δήμο που θα αποπληρώνουμε για πολλά χρόνια ακόμη».

Ο Δήμαρχος περιορίστηκε στη συγκεκριμένη αναφορά, σημειώνοντας πως «δεν είναι η ώρα να «ανοίξουμε» στο Δημοτικό Συμβούλιο περισσότερο τη συζήτηση για όλες τις παραμέτρους που αφορούν στην ΑΔΕΙ, καθώς η υπόθεση βρίσκεται υπό δικαστική διερεύνηση».

Στην αναφορά που έκανε στην τοποθέτηση του ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος υποστήριξε πως στην ΑΔΕΙ δεν υπήρξε κακοδιαχείριση και πως τα χρήματα πήγαιναν σε μισθοδοσίες, ο Δήμαρχος απάντησε:

«Έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη που διερευνά όλα όσα αφορούν στη διαχείριση αυτής της επιχείρησης και θα δώσει απαντήσεις. Επιμελώς ο σημερινός επικεφαλής της αντιπολίτευσης και τότε Δήμαρχος, ξεχνάει να αναφέρει τα χρέη που παρέλαβε η Δημοτικής μας Αρχή από την ΑΔΕΙ. Την πελατειακή λογική που ακολουθήσατε για την εξυπηρέτηση των λίγων, την πληρώνει το σύνολο των δημοτών του δήμου μας στους οποίους ‘φορτώνονται’ τα χρέη της επιχείρησης».

 

Tags:

, , , , ,