Ιωάννινα: Οι πρόσφυγες απέκλεισαν την Εγνατία Οδό – Αποφασισμένοι να παραμείνουν επ’ αόριστο

Πρόσφυγες, Αποκλεισμός Εγνατίας οδού

Στη διακοπή της κυκλοφορίας και τον αποκλεισμό της Εγνατίας Οδού και προχώρησαν νωρίτερα σήμερα οι πρόσφυγες οι οποίοι φιλοξενούνται στο κέντρο φιλοξενίας του Κατσικά στα Ιωάννινα. Οι πρόσφυγες διαμαρτύρονται για τις συνθήκες διαμονής τους και τονίζουν ότι ο αποκλεισμός της Εγνατίας στον οποίο προχώρησαν, θα διατηρηθεί επ’ αόριστο. Οι πρόσφυγες έχουν αποκλείσει την κυκλοφορία ξαπλώνοντας στο οδόστρωμα όχι μόνο της Εγνατίας οδού, αλλά των των παράπλευρων οδών που οδηγούν στον κόμβο Κουτσελιού, ένα σημείο πολύ κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό του Κατσικά.

Νωρίτερα σήμερα σημειώθηκαν και πάλι επεισόδια στον καταυλισμό, όταν με διαφωνίες και αντιπαραθέσεις μεταξύ διαφορετικών ομάδων μεταναστών.

egnatiaΗ κίνηση των προσφύγων να αποκλείσουν την Εγνατία οδό, προκάλεσε αιφνιδιασμό και στις αρχές και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Δεν έλειψαν και οι διαπληκτισμοί με διερχόμενους οδηγούς φορτηγών, διαφόρων εθνικοτήτων, οι οποίοι επιθυμούσαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Η κατάσταση κυκλοφοριακά ομαλοποιήθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, με την τροχαία να οδηγεί την κίνηση των οχημάτων προς τις παλαιές εθνικές οδούς: Η κυκλοφορία προς Δυτική Μακεδονία πραγματοποιείται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Ιωαννίνων – Τρικάλων, ενώ προς την πλευρά της Ηγουμενίτσας από διάφορους άλλους δευτερεύοντες δρόμους.

 

Tags:

, , , ,