Ιωάννινα: Ανοιχτή εκδήλωση – Εργαστήρι με θέμα: “Εμπιστοσύνη, το υλικό που «δένει» τις σχέσεις”

Ιωάννινα, λίμνη & νησίΤο Κέντρο Συστημικής Θεραπείας & Συμβουλευτικής (Κε.Συ.Θε.Σ.) σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών οργανώνει ανοιχτή εκδήλωση με θέμα: “Εμπιστοσύνη. Το «υλικό» που δένει τις σχέσεις”.

Η εμπιστοσύνη και η ευαλωτότητα που ζούμε ως άνθρωποι κινούν τον κόσμο γύρω μας. Είμαστε φτιαγμένοι ώστε να κάνουμε λάθη και να μας συμβαίνουν ατυχίες, αποτυχίες, τραύματα.

Η ικανότητα και η ανάγκη που έχουμε να εμπιστευόμαστε τον άλλον είναι ο τρόπος για να αντιμετωπίσουμε την ευάλωτη πλευρά του εαυτού μας.

Και η ευαλωτότητα είναι η άλλη πλευρά του μεγαλείου και της ανθρωπιάς.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το θέμα της εμπιστοσύνης και πόσο σημαντική είναι για την ψυχική και σωματική υγεία του ατόμου.

Τι είναι η εμπιστοσύνη, ποιοι παράγοντες μας διευκολύνουν να την αποκτήσουμε και ποιοι μας δυσκολεύουν, είναι μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν.

Eισηγήτρια: Δρ. Ζωή Χουλιάρα, Επίκουρη Καθηγήτρια Συμβουλευτικής και Ψυχολογίας Υγείας στο Edinburgh Napier University, Προσωποκεντρική Θεραπεύτρια

Προλογίζει για το θέμα και την ομιλήτρια: Βάσω Παπαδιώτη Αθανασίου, Συστημική – Οικογενειακή Θεραπεύτρια, π. Αν. Καθηγήτρια Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Επιστημονική Υπεύθυνη του Κέντρου Συστημικής Θεραπείας & Συμβουλευτικής (Κε.Συ.Θε.Σ.)

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννίνων, στην αίθ. «Δ. Χατζής» (Παλαιά Σφαγεία) τη Δευτέρα 9 Μαΐου στις 7.00 μ.μ.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

Tags:

, , , ,