Ιδιαίτερα επιτυχημένη η εκδήλωση του “Κύκλου Ιδεών” με τον Ε. Βενιζέλο στα Ιωάννινα

Επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στα Ιωάννινα. Το θέμα της εκδήλωσης ήταν «Η θέση της Ελλάδας σε μια Ευρώπη που αμφισβητείται» και συμμετείχαν οι: Δημήτρης Κούρκουλας, πρ. υφυπουργός Εξωτερικών, ο Σπύρος Βλέτσας, συγγραφέας, αρθρογράφος και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δημήτρης Χατζής» στα παλιά σφαγεία, πραγματοποιήθηκε πολύ ενδιαφέρουσα και ουσιαστική συζήτηση μεταξύ των ομιλητών την οποία συντόνισε ο Δημοσιογράφος Γ. Παπαχρήστος.

Στη συζήτηση αναλύθηκαν εκτενώς ζητήματα εσωτερικής πολιτικής αλλά και ευρωπαϊκής πολιτικοοικονομικής επικαιρότητας, καθώς επίσης και τα νέα δεδομένα που διαμορφώνει η διαφαινόμενη νέα αμερικανική πολιτική.

Ο Ε. Βενιζέλος άσκησε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της, κυρίως σε οικονομικά θέματα, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη εθνικής συνεννόησης και συνεργασίας, με τη συμμετοχή όσων δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων συμφωνούν στον «Ευρωπαϊκό Προσανατολισμό» της χώρας.

Την εκδήλωση παρακολούθησε και ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Κ. Τασούλας.

 

Tags: