Η ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων για τη λειτουργία του Αεροδρομίου Ιωαννίνων

Στην αιχμή της τουριστικής σεζόν και ο κρατικός αερολιμένας Ιωαννίνων κινδυνεύει να μετατραπεί σε αεροδρόμιο χωρίς πετούμενα αεροπλάνα.

Η ανεπάρκεια των καυσίμων έχει επιφέρει αδυναμία στον ανεφοδιασμό των αεροσκαφών. Χωρίς ένα σύγχρονο και λειτουργικά αεροδρόμιο δεν αξιοποιείτε το τουριστικά πλεονέκτημα της Ηπείρου, δεν αναδεικνύεται η περιοχή ως πόλος έλξης και δεν αυξάνονται τα μερίδια μας στην εγχώρια και διεθνή τουριστική αγορά.

Η έναρξη αεροπορικών πτήσεων από και προς χώρες του εξωτερικού έχει τεράστια σημασία για την Ήπειρο.

Ο τουρισμός για την Ήπειρο τα τελευταία χρόνια συμβάλλει καθοριστικά στην αύξηση του τοπικού ακαθάριστου προϊόντος, καθώς όλο και περισσότεροι τουρίστες από το εσωτερικό και το εξωτερικό επισκέπτονται την περιοχή.

Σε σύντομο χρονικά διάστημα εκδηλώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον από αεροπορικές εταιρείες για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων κάτι που κάνει περισσότερο επείγουσα την λύση του προβλήματος των καυσίμων. Η αξιοποίηση του αεροδρομίου, που εξυπηρετεί κατά βάση την τουριστική κίνηση, δημιουργεί μεγάλα περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης του τουρισμού και κατ’ επέκταση, της ελληνικής οικονομίας. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω άμεσα πρέπει να κινηθούν οι διαδικασίες για την επαναφορά των υπηρεσιών ανεφοδιασμού καυσίμων στον Κρατικό Αερολιμένα Ιωαννίνων.

 

Tags: