Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ προβάλλουν διαδικτυακά τα Γιάννενα

Πρεσβευτές της “Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου” είναι οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ, οι οποίοι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αναλαμβάνουν δράση για ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο.

Στο πλαίσιο αυτό, συμμετέχουν σε όλες τις ειδικές δημιουργικές δράσεις του φετινού εορτασμού του προγράμματος “Safer Internet” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ήδη οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης, δημιούργησαν το δικό τους πρωτότυπο video τουριστικής προβολής της πόλης μας. Πιο συγκεκριμένα, ετοίμασαν ένα video για την πλατφόρμα “Youth4Greece”, όπου πρωταγωνιστούν οι ίδιοι και στο οποίο παρουσιάζουν την παρασκευή της παραδοσιακής Γιαννιώτικης χορτόπιτας, ενώ επίσης έγραψαν και ποιήματα για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους και του διαδικτυακού εκφοβισμού.

Η πλατφόρμα «Youth4Greece» της Δράσης Saferinternet.gr αποτελεί μια καινοτόμο πρωτοβουλία που αφορά μαθητές και δημιουργήθηκε με σκοπό να προβάλλει την Ελλάδα μέσα από βίντεο που δημιουργούν τα παιδιά. Στόχος είναι η δημιουργία μαθητικών βίντεο με θεματικούς άξονες τοπικά αξιοθέατα, τοπικές συνταγές ή τοπικές εκδηλώσεις.

Ήδη το video των μαθητών της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ, έγινε αποδεκτό (τηρεί τους όρους της πρωτοτυπίας και της προστασίας προσωπικών δεδομένων) και αναρτήθηκε από το Saferinternet.gr στο διαδραστικό χάρτη της πλατφόρμας (http://www.youth4greece.gr).

Στόχος της δουλειάς των μαθητών είναι να γνωρίσουν οι μαθητές από σχολεία άλλων περιοχών της χώρας τη γαστρονομία και τη μοναδικότητα του τόπου μας, ώστε τα Γιάννενα να αποτελέσουν προορισμό για εκδρομές μαθητών από όλη την Ελλάδα. Για να δείτε το video των μαθητών της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ, επισκεφτείτε το link που ακολουθεί:

 

Tags:

, , , , , , ,