Η Ι. Μητρόπολη Άρτης σχετικά με ανακριβείς πληροφορίες

Άρτα, το Γεφύρι της Άρτας (φωτο: βικιπαιδια)« Το τελευταίο διάστημα, εν όψει της εκλογής και ενθρονίσεως του νέου Ποιμενάρχου μας κ. Καλλινίκου, έχουν ειπωθεί και δημοσιευθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και τον έντυπο τύπο, αρκετές ανακριβείς πληροφορίες που προέρχονται από άγνωστες πηγές (φροντίζουν επιμελώς να διατηρούν την ανωνυμία τους), με σκοπό την παραπλάνηση του ευσεβούς λαού μας και τη δημιουργία εντυπώσεων που αγγίζουν τα όρια του λαϊκισμού και της απρέπειας. Τελευταία αναρτημένη πληροφορία προσδιορίζει  το γεύμα που θα παρατεθεί μετά την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου  στο ποσό των 10.000 Ευρώ, προτείνοντας μάλιστα την παράθεση λιτού γεύματος και την διάθεση του υπολοίπου ποσού σε αναξιοπαθούντες αδελφούς μας.

Σε όσους λοιπόν κόπτονται για τους φτωχούς, τους πληροφορούμε ότι καθημερινώς η Ιερά Μητρόπολις Άρτης διαθέτει μέσω του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της και της “κατηργημένης” -κατ’ άλλους- Κοινωνικής Δομής της Τράπεζας Τροφίμων, σημαντικά χρηματικά ποσά και είδη καθημερινής ανάγκης σε αρκετούς συνανθρώπους μας. Ο Προϋπολογισμός της φιλανθρωπικής δράσης της Μητροπόλεώς μας φτάνει ετησίως το ποσό των 600.000,00 Ευρώ, ενώ από την Τράπεζα τροφίμων προμηθεύονται τα αναγκαία υλικά αγαθά περί τις 100 οικογένειες και πλέον κάθε μήνα.

Κι όλα αυτά με καταγεγραμμένα επίσημα στοιχεία μέσω Προϋπολογισμών-Απολογισμών που συντάσσονται ετησίως και τα οποία είναι στη διάθεση κάθε καλόπιστου που θέλει να ενημερωθεί.
Τέλος, όσον αφορά  την παράθεση του επίσημου γεύματος, αυτό θα γίνει ως ορίζουν οι κανόνες ευγένειας και σεβασμού προς το τιμώμενο πρόσωπο του νέου μας Επισκόπου και των φιλοξενούμενων επισκεπτών που θα τιμήσουν με την παρουσία τους την χαρμόσυνο ημέρα της τοπικής μας Εκκλησίας. Όλοι, όταν έχουμε χαρά στο σπίτι μας, υποδεχόμαστε τους καλεσμένους μας και φροντίζουμε να τους προσφέρουμε ό,τι καλύτερο διαθέτουμε ακόμη και από το υστέρημά μας, γιατί αυτό αρμόζει και χαρακτηρίζει την Ηπειρώτικη ψυχή και φιλοξενία. Όλα τα υπόλοιπα είναι για εσωτερική κατανάλωση και δείχνουν, αν μη τι άλλο, μικροψυχία και μιζέρια.

Ο Τοποτηρητής
Ο πρώην Άρτης Ιγνάτιος Δ΄ 
»

 

Tags:

, , , ,