Η αποστολή της Ηπείρου στο σχολικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα Euroscola 2017 – Επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

24 μαθητές από Λύκεια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου, που διακρίθηκαν σε διαγωνισμό, εκπροσώπησαν την Ήπειρο στο πρόγραμμα Euroscola 2017 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Στις 26 Ιανουαρίου έγιναν και οι ίδιοι “Ευρωβουλευτές” και συζήτησαν με συνομηλίκους τους από 18 χώρες της Ευρώπης για τα κοινά μας θέματα και προβλήματα.

Η προετοιμασία τους είχε γίνει σε δυο συναντήσεις στο 1ο Λύκειο Ιωαννίνων. Εκεί οι μαθητές γνωρίστηκαν, δέθηκαν ως ομάδα και προετοιμάστηκαν να μιλήσουν για τις θεματικές ενότητες που ήδη είχε στείλει το Ευρωκοινοβούλιο. Επίσης ετοίμασαν την παρουσίαση της πατρίδας μας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ημερίδας μια αντιπροσωπεία από κάθε χώρα είχε στη διάθεσή της δύο λεπτά για να κάνει μια σύντομη παρουσίαση της περιοχής της. Ομιλητές της δικής μας ομάδας ήταν ο Βασίλης Χριστοδούλου ( 1ο ΓΕΛ Άρτας), η Ματζώρου- Κυριάκη Ελισάβετ (ΓΕΛ Πάργας)  ενώ η Μαριάννα Βερυκίου( 2ο ΓΕΛ Πρέβεζας) με το μουσικό κομμάτι “Ερωτόκριτος” που έπαιξε στο φλάουτο έκανε ξεχωριστή την παρουσίασή μας.

Στη συνέχεια οι μαθητές ενώθηκαν με συνομηλίκους τους διαφορετικών εθνικοτήτων, δούλεψαν σε ομάδες, αντάλλαξαν απόψεις για ευρωπαϊκά επίκαιρα θέματα και το απόγευμα αντιπαρέθεσαν τα επιχειρήματά τους στην ολομέλεια. Η ημερίδα έκλεισε με τον Ευρωπαϊκό  ύμνο.

 

Tags: