Γιατί το Snapchat θεωρείται ανταγωνιστικό μέσο;

Το Snapchat δημιουργήθηκε από τους Evan Spiegel, Bobby Murphy, και Reggie Brown τον Σεπτέμβριο του 2011. Είναι ένα μέσο στο οποίο οι χρήστες μπορούν να στείλουν βίντεο μικρής διάρκειας και φωτογραφίες που το μέγιστο όριο εμφάνισης τους είναι τα 10 δευτερόλεπτα.

Αφού τα δουν οι παραλήπτες, εξαφανίζονται όλα μετά. Η εφαρμογή γρήγορα απέκτησε αυξημένες τάσεις, με την εταιρία να ανακοινώνει τον Μάϊο του 2015 ότι οι χρήστες αποστέλλουν τουλάχιστον 2 δις φωτογραφίες και βίντεο ανα μία ημέρα.

Χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός ότι το Facebook προσφέρθηκε να δώσει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 4 δις σύμφωνα με την Google, για να αγοράσει την startup. Προς έκπληξη όλων, το Snapchat απέρριψε την πρόταση και πλέον θεωρείται τόσο ανταγωνιστικό που κοντεύει να ξεπεράσει το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο.

Σύμφωνα με το Business Insider, η εφαρμογή κοστολογείται στα 16 δις δολάρια στις ιδιωτικές αγορές και χάρη στα Snapchat Stories που οι χρήστες μπορούν να τα παρακολουθούν ανελλιπώς για 24 ώρες, είδε τα video views της να εκτοξεύονται.

snapchat-stories-0111_1024.0.0

Αυτή τη στιγμή σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, το Snapchat αγγίζει τα 7 δις views ημερησίως, ενώ το Facebook τα 8 δις αντίστοιχα. Είναι πλέον μια ξεκάθαρη απειλή για το Facebook που προσπαθεί να αυξήσει το νεανικό κοινό που του αρέσει η παρακολούθηση των βίντεο. Χαρακτηριστική είναι και η αλλαγή για την προβολή των βίντεο στο News feed που έγινε τον Οκτώβριο απ’το Facebook, με σκοπό οι χρήστες να βλέπουν κι άλλες προτάσεις από τους διαδικτυακούς τους φίλους.

Στην Αμερική πάντως το snapchat ξεπερνά τους 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες ημερησίως, ηλικίας 14-34. Έτσι λοιπόν, ο Λευκός Οίκος με ανακοίνωση του αποφάσισε να κάνει λογαριασμό προκειμένου να ενημερώνει και με αυτόν τον τρόπο τους Αμερικανούς. Το όνομα που χρησιμοποιεί είναι «WhiteHouse».

snapcode_whitehouse

Πηγή: techsocial.gr

 

Tags:

, , , , , ,