Για τις εκλογές του ΤΕΕ – Άρθρο του Πέτρου Μπούγια

Άρθρο του Πέτρου Μπούγια*

Η επιδεινούμενη κρίση και η ύφεση, αναγκάζει τα τεχνικά γραφεία να υπολειτουργούν, νομοτελειακά να βάζουν λουκέτο και αντίστοιχα τους μηχανικούς στην ανεργία. Νομοσχέδια όπως το ασφαλιστικό βάζουν ταφόπλακα ακόμα και στις πιο παραγωγικές επιχειρήσεις, ενώ ο ελεύθερος επαγγελματίας αντιμετωπίζεται διαχρονικά από το κράτος, ως κατά συρροήν εγκληματίας.

Το «πάγωμα» των οικοδομικών δραστηριοτήτων έχει ως αποτέλεσμα την απενεργοποίηση ενός μεγάλου μέρους του εργατικού δυναμικού της χώρας και κατά προέκταση την καθίζηση της οικονομίας.

Επιπλέον η έλλειψη ρευστότητας αποτελεί τροχοπέδη για να δρομολογηθούν νέα μεγάλα έργα υποδομών αλλά και μικρότερης κλίμακας, από μικροεοπενδυτές. Αν συνοπολογίσει κανείς την γραφειοκρατεία του κράτους, τον εκφυλισμό των αμοιβών και τις μεγάλες ευθύνες που επωμίζεται ο μηχανικός βάζοντας την υπογραφή του, γίνεται αντιληπτό ότι έχουμε φθάσει στο κατώτερο ίσως σημείο απαξίωσης του κλάδου.

Αν οι ημέρες που έρχονται προμηνύονται δυσοίωνες, δεν μένει παρά να επινοήσουμε το μέλλον μας αντί να το αποδεχτούμε. Η μεγάλη συμμετοχή των μηχανικών στις εκλογές του ΤΕΕ θα είναι η νίκη στην πρώτη μάχη στον «στοχευμένο πόλεμο» που δέχεται ο κλάδος των μηχανικών.

Η συνειδητή συμμετοχή, η κινητοποίηση, η δραστηριοποίηση στα τεκτενόμενα του εργασιακού μας κλάδου, πλέον δεν μας αφορά απλά, αλλά είναι επιβλημένη. Ασφαλώς οι αρμοδιότητες του ΤΕΕ και τα περιθώρια παρεμβάσεων, είναι περιορισμένα και τέτοια που δεν επιτρέπουν κοσμογονικές αλλαγές.

Η εκάστοτε κυβερνητική πολιτική έχει για το μέλλον του κλάδου τον πρώτο λόγο, όχι όμως και τον τελευταίο. Αν θέλoυμε  να αλλάξουμε τα πράγματα, είναι κυριολεκτικά στο χέρι μας: “Δεν χρειάζεται να προβαίνουμε σε μεγάλες, ηρωικές πράξεις για να συμμετέχουμε στη διαδικασία της αλλαγής. Μικρές πράξεις, όταν πολλαπλασιάζονται από πάρα πολλούς ανθρώπους, μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο.”

Η παράταξη Δ.Ε.Σ.ΜΗ στο περιφερειακό τμήμα Ηπείρου & Λευκάδας αποτελεί την πιό αξιόπιστη επιλογή. Μια συλλογική παράταξη: των ιδεολογικών διευρύνσεων, των στοιχειοθετημένων προτάσεων, των αναγκαίων λύσεων.

Με το πληρέστερο ψηφοδέλτιο, με 55 μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων έτοιμοι να απαντήσουν στις προκλήσεις και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει τόσο ο κλάδος των μηχανικών όσο και η χώρα μας στη δύσκολη χρονική συγκυρία που διανύουμε. Μια Δ.Ε.Σ.ΜΗ που θα φωτίσει το δρόμο της εξόδου από το σκοτεινό αδιέξοδο τούνελ της κρίσης. Για το καλύτερο επαγγελματικό μέλλον των μηχανικών, που τους στερούν. Για τη ζωή που τους αξίζει.

*Ο Μπούγιας Ι. Πέτρος είναι Msc Aγρ. Τοπογράφος Μηχανικός και υποψήφιος με τη Δ.Ε.Σ.ΜΗ στο περιφερειακό τμήμα Ηπείρου & Λευκάδας και με τους Ελ.Ε.Μ στο πανελλαδικό ψηφοδέλτιο

 

 

Tags:

, , , , , , ,