Εργατικό Κέντρο Άρτας: Ανακοίνωση για τις κινητοποιήσεις των αγροτών

epirusnewsΤο Εργατικό Κέντρο Άρτας εκφράζει την αλληλεγγύη στις κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτών στην Άρτα και σε άλλες περιοχές της χώρας, που έχουν στο στόχαστρό τους την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, την αντιαγροτική ΚΑΠ της ΕΕ, με τις οποίες οδηγούνται σε φτωχοποίηση και στην ανεργία πολλές δεκάδες ακόμα χιλιάδες μικροί αγρότες.

Όπως χτυπιέται η εργατική τάξη από την καπιταλιστική κρίση και τα βάρβαρα ταξικά μέτρα που υλοποιεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, εφαρμόζοντας το 3ο μνημόνιο που ψήφισε από κοινού με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, με την τεράστια ανεργία, την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, τις δραστικές μειώσεις μισθών και συντάξεων, τις ανατροπές των ΣΣΕ και των εργασιακών δικαιωμάτων, τα βάρβαρα αντιασφαλιστικά μέτρα που διαλύουν τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης, έτσι χτυπιέται και η φτωχή αγροτιά, οι αυτοαπασχολούμενοι της πόλης.

Με το αντιασφαλιστικό ν/σ που ετοιμάζει η κυβέρνηση, τους δυσβάσταχτους φόρους σε εισόδημα και χωράφια, θα μειωθεί εκ νέου δραστικά το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών και θα οδηγήσει σημαντικό τμήμα τους στην εξαθλίωση.Η νέα ΚΑΠ 2014-2020 περικόπτει επιδοτήσεις, επιβάλλει νέους περιορισμούς στην καλλιέργεια, θα ξεκληρίσει με γρηγορότερους ρυθμούς μικρομεσαίους αγρότες συγκεντρώνοντας γη και παραγωγή στα χέρια μεγαλοαγροτών, ενώ η κτηνοτροφία οδεύει στον αφανισμό, εντείνοντας τη διατροφική εξάρτηση του λαού μας.

Ταυτόχρονα οι μικροί αγρότες – κτηνοτρόφοι βλέπουν το κόστος παραγωγής να αυξάνει και να τους κλέβουν την παραγωγή τζάμπα για να αυξάνουν τα κέρδη τους έμποροι, βιομήχανοι και εισαγωγείς τόσο σε βάρος των αγροτών – κτηνοτρόφων όσο και της λαϊκής κατανάλωσης, αφού οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι αγοράζουμε ακριβά τα προϊόντα.

Αυτή είναι η ελεύθερη αγορά του μεγάλου κεφαλαίου, η κυριαρχία των μονοπωλίων για να μας ξεζουμίζουν και να αποκομίζουν όλο και περισσότερα κέρδη. Ληστεύουν την εργατική τάξη και τη φτωχή αγροτιά, για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι καπιταλιστές.

Το συλλαλητήριο του Σαββάτου, η μαχητικότητα που δείχνουν οι αγρότες στα μπλόκα και η συμπαράσταση από τους εργάτες δείχνουν, ότι μόνο τον δρόμοτου αγώνα έχουμε μικρομεσαίοι αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι και εργάτες, να παλέψουμε από κοινού ενάντια στην βάρβαρη πολιτική που μας οδηγεί στην εξαθλίωση.Ο αγώνας είναι κοινός.

Μπορούμε με τη συμμαχία μας και τον αγώνα μας να βάλουμε φρένο στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ, μεγάλου κεφαλαίου, αλλά και να περάσουμε στην αντεπίθεση, να τους ανατρέψουμε, διεκδικώντας εμείς να κάνουμε κουμάντο σ’ αυτόν τον τόπο και να οργανώσουμε την οικονομία με στόχο την ικανοποίηση όλων των αναγκών της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς και των μικρών ΕΒΕ και όχι τα κέρδη των καπιταλιστών.

Καλούμε τα σωματεία, τους εργαζόμενους όλου του νομού να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύης τους στο δίκαιο αγώνα της φτωχομεσαίας αγροτιάς και στα αιτήματα τους όπως αυτά διαμορφώθηκαναπό την πανελλαδική συντονιστική επιτροπή των μπλόκων, να καταδικάσουν τις διασπαστικές κινήσεις διάφορων φορέων (Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ κ.α.) και να συμμετάσχουν στην σύσκεψη της τετάρτης στις 7μμ στο ΕΚΑ για την κλιμάκωση της πάλης.

 

Tags:

, , , , , ,