Επιτυχημένη η εκδήλωση για την Ομοιοπαθητική

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στα Γιάννενα ημερίδα με θέμα την Ομοιοπαθητική Ιατρική. Οι ομιλητές γιατροί Δημήτριος Πάνου, Δημήτριος Αλεπίδης, Στυλιανός Καιτανίδης και Σουλτάνα Σημαδοπούλου, μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής ανέπτυξαν θέματα σε σχέση με το τι είναι τα Ομοιοπαθητικά φάρμακα, πως μπορεί να βοηθήσει η Ομοιοπαθητική και σε ποιες ασθένειες, ποιο είναι το κόστος της Ομοιοπαθητικής θεραπείας και ποιες οι επιστημονικές έρευνες γύρω απο την αποτελεσματικότητα της.

Ακολούθησε συζήτηση και διάλογος με τους παρευρισκόμενους, για πολλά θέματα και δόθηκαν απαντήσεις σε πολλές απορίες του κοινού. Το συμπέρασμα που βγαίνει απο την ημερίδα είναι οτι η Ομοιοπαθητική Ιατρική είναι μια πραγματικότητα, οι άνθρωποι – ασθενείς που την χρησιμοποιούν ως θεραπευτικό σύστημα είναι πολλοί και είναι καιρός το Υπουργείο Υγείας να ασχοληθεί σοβαρά με την πιστοποίηση γιατρών και φαρμακοποιών και να την εντάξει στο ΕΣΥ αλλά και στον ΕΟΠΠΥ.

Η εκδήλωση έκλεισε μετά από 2,5 ώρες ενδιαφέρουσας και ουσιαστικής επικοινωνίας με την υπόσχεση οτι σύντομα θα επαναληφθεί.

 

Tags: