Επισκευές & συντηρήσεις σε σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών

Επισκευές & συντηρήσεις σε σχολεία του Δήμου ΙωαννιτώνΣτα σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών (Γυμνάσια – Λύκεια), συνεχίζονται οι εργασίες για την επισκευή και συντήρηση των σχολικών χώρων. Στόχος και των δύο Σχολικών Επιτροπών, να παραδοθούν στην εκπαιδευτική κοινότητα με την έναρξη της νέας χρονιάς, σχολεία ασφαλή και αναβαθμισμένα, λειτουργικά και αισθητικά.

Ήδη, πραγματοποιούνται εργασίες αποκατάστασης υγρασίας, σοβατισμάτων και ελαιοχρωματισμών σε 20.000 τ.μ σχολικών χώρων γυμνασίων και λυκείων (αίθουσες, εργαστήρια, διάδρομοι κλπ).

Στα σχολικά γυμναστήρια εκτελούνται παρεμβάσεις για τον ελαιοχρωματισμό και την αποκατάσταση των οργάνων (μπασκέτες – δίχτυα κλπ).

Συνεχίζεται το πρόγραμμα, το οποίο πιλοτικά ξεκίνησε το προηγούμενο καλοκαίρι με απόλυτη επιτυχία, «αναβάθμισης των σχολικών αυλών» με τη δημιουργία γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ με αντικραδασμικό τάπητα, συνολικής επιφάνειας 10.000 τ.μ, στα σχολεία: 1ο Γυμνάσιο Ανατολής, Γυμνάσιο Κατσικά, 2ο και 3ο ΕΠΑΛ, 2ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων και 4ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, με ταυτόχρονη επισκευή και συντήρηση των αντίστοιχων οργάνων.

Το προηγούμενο διάστημα αναδείχτηκαν, τα νεοκλασικά στοιχεία των σχολείων με εργασίες αποξήλωσης φθαρμένων πλαστικών δαπέδων και συντήρηση – ανακαίνιση των μωσαϊκών, που σηματοδοτούν μια άλλη εποχή των σχολικών κτιρίων, ενώ, κατόπιν μελέτης, τοποθετήθηκε ειδικός φωτισμός στο κτίριο της παλιάς εμπορικής σχολής όπου σήμερα στεγάζεται το 7ο ΓΕΛ.

Αυτές τις μέρες πραγματοποιούνται εργασίες επισκευής και αντικατάστασης δικτύου αποχέτευσης, ανακαίνισης χώρων υγιεινής, οικοδομικές εργασίες σε περιφράξεις σχολικών αυλών, με στόχο την βελτίωση των σχολικών υποδομών.

Ολοκληρώνεται το έργο που αφορούσε συνολική προμήθεια 13 φωτοαντιγραφικών μηχανημάτων, αυτής της περιόδου, στο πλαίσιο αναβάθμισης της ποιότητας της εκπαιδευτικής διαδικασίας, με την παράδοση και των τελευταίων μηχανημάτων στο ΓΕΛ Πεδινής, ΓΕΛ Κατσικά, στο 9ο Γυμνάσιο, καθώς και στο Πρότυπο Γυμνάσιο.

Συστηματική δουλειά καταβλήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και από την Ενιαία Σχολική Επιτροπή Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ιωαννιτών, ώστε όλα να ξεκινήσουν ομαλά τη νέα χρονιά, και τα σχολικά κτίρια να είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους μικρούς μαθητές.

 

Tags: