Επίσκεψη της “Ήπειρος Ανατροπής” στο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης του ΟΑΕΔ στα Ιωάννινα

Ήπειρος ΑνατροπήςΤο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης του ΟΑΕΔ στα Ιωάννινα επισκέφθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης 16 Οκτωβρίου οι περιφερειακοί σύμβουλοι κύριοι Τσίκαρης, Μπασιούκας και Πάικας καθώς και μέλη της περιφερειακής παράταξης “Ήπειρος Ανατροπής”προκειμένου να ενημερωθούν για ζητήματα που αφορούν στην εύρυθμη και ικανοποιητική για τους πολίτες λειτουργία του Οργανισμού αλλά και στα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ, Εκσυγχρονισμός, ιδιόκτητος και εύκολα προσβάσιμος χώρος στους πολίτες, αναβάθμιση και όχι υποβάθμιση του ρόλου του ΟΑΕΔ στην αντιμετώπιση της ανεργίας, αξιολόγηση καθημερινά με την δουλειά τους απέναντι στους άνεργους συμπολίτες μας και όχι με τις μνημονιακές διαδικασίες της κυβέρνησης, είναι ορισμένα απο τα ζητήματα που συζητήθηκαν κατά την διάρκεια της επίσκεψης.

Η αντιπροσωπεία της περιφερειακής παράταξης “Ήπειρος Ανατροπής”επεσήμανε την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι προκειμένου να εξυπηρετούν καθημερινά περισσότερους απο 300 πολίτες και να συμβάλλουν στην διευκόλυνση της δύσκολης καθημερινότητας των ανέργων.

Το προφίλ των άνεργων στην Ήπειρο δεν διαφέρει σε σχέση με τα πανελλαδικά στοιχεία. Κι εδώ απο την ανεργία πλήττονται κυρίως οι γυναίκες, οι νέοι μέχρι 35 ετών ,όπως και οι απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις ηλικίες 35-45 ετών. Η επιλογή της συγκυβέρνησης όπως έχουμε διαπιστώσει μέχρι σήμερα είναι εξοικονόμηση ευρωπαικών κονδυλίων για κατάρτιση ανέργων και όχι για την δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας.

Η συνεχώς μειούμενη εποπτεία από την πολιτεία στα ιδιωτικά Κέντρα Κατάρτισης που πληθαίνουν καθημερινά και ο περιορισμένος έλεγχος στους όρους και την αναγκαιότητα λειτουργίας τους δημιουργεί συνθήκες εκμετάλλευσης των ανέργων και όχι ενίσχυσης της θέσης τους – μέσω της κατάρτισης – στην αγορά εργασίας.

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply