Επίσκεψη κλιμακίου της παράταξης “ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ” στα Μάρμαρα

ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑΤα Μάρμαρα επισκέφθηκε στις 5 Απριλίου, Κυριακή των Βαΐων, η Δημοτική Παράταξη «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ». Τον επικεφαλής της Παράταξης Άρη Μπαρτζώκα πλαισίωσαν ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Κυριαζής, ο Συντονιστής της Γραμματείας Δημήτρης Πάνου και πολλά μέλη. Το κλιμάκιο της Παράταξης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο των Μαρμάρων κ. Κώστα Οικονόμου, τοπικούς συμβούλους και κατοίκους του χωριού και συζήτησε μαζί τους για τα προβλήματα της περιοχής. Ο Πρόεδρος και οι κάτοικοι επεσήμαναν ότι η διοικητική περιοχή των Μαρμάρων είναι πολύ μεγάλη, αφού σ’ αυτήν υπάγονται και τα Καρδαμίτσια, με αποτέλεσμα τα προβλήματα να είναι πολυποίκιλα και ιδιάζοντα. Παραδείγματος χάριν, ενώ οι σχολικές αίθουσες στην περιοχή Καρδαμιτσίων δεν επαρκούν, στα Μάρμαρα τα σχολεία είναι σχεδόν άδεια ενώ θα μπορούσε να γίνει μια μελέτη μεταφοράς μαθητών, τουλάχιστον από την περιοχή Ολυμπιάδας, στα κτήρια αυτά. Εκτός αυτού, η περιοχή της Ολυμπιάδας δεν καλύπτεται από το αστικό ΚΤΕΛ παρότι αποτελεί πλέον μια πυκνοκατοικημένη περιοχή του Δήμου Ιωαννιτών.

Το άλλο μεγάλο πρόβλημα της περιοχής συνδέεται από την πολυετή λειτουργία του γνωστού λατομείου χωρίς να έχει γίνει ποτέ κάποια περιβαλλοντική αποκατάσταση με δενδροφυτεύσεις κλπ. Επίσης, θα πρέπει να γίνει σαφής καθορισμός του ιδιόκτητου και του κοινόχρηστου χώρου ώστε να είναι ελεύθερη η πρόσβαση των κατοίκων στις γύρω από το λατομείο περιοχές.

Η ανακύκλωση των απορριμμάτων δεν έχει προχωρήσει στην περιοχή διότι δεν υπάρχουν οι μπλε κάδοι αφού ο Δήμος δηλώνει ότι δεν έχει τη δυνατότητα της αποκομιδής τους.

Τέλος, όλοι οι κάτοικοι θεωρούν υπερβολική την τιμή του νερού η οποία είναι υπερδιπλάσια αυτής άλλων περιοχών του λεκανοπεδίου και επεσήμαναν ότι απαιτείται μια αναθεώρηση της τιμολογιακής πολιτικής του Καλλικρατικού πλέον Δήμου Ιωαννιτών, ίσως με τον καθορισμό 2-3 τιμολογιακών ζωνών.

Ο κ. Μπαρτζώκας και τα μέλη της Παράταξης «Γιάννενα Τώρα» ευχαρίστησαν τον Πρόεδρο, τους συμβούλους και τους κατοίκους για τη θερμή υποδοχή και τη λεπτομερή ενημέρωση και υποσχέθηκαν να θέσουν τα προβλήματα στη Δημοτική Αρχή αλλά και να ξαναεπισκεφθούν το χωριό στο εγγύς μέλλον.

 

Tags:

, , , , ,

Leave a Reply