Εορταστικές εκδηλώσεις στη Φούρκα για τους ήρωες του έπους του 1940

epirusnews-logo-squareΣτο ύψωμα “Προφήτης Ηλίας” της Τ.Κ. Φούρκας τιμήθηκε χθες η μνήμη της γυναίκας της Πίνδου, των αξιωματικών Κων. Δαβάκη, Αλέξανδρου Διάκου, και των Ηρώων του Έπους του 1940. Τελέστηκε Δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα, κατάθεση στεφάνων, τοπογραφική ενημέρωση και ομιλία από τον δημοτικό σύμβουλο Κόνιτσας κ. Αθανάσιο Λάκκα.

Ακολούθησε αναπαράσταση πορείας των γυναικών Πίνδου από γυναίκες της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κόνιτσας και του τραυματισμού του Κ. Δαβάκη με τη συνεργασία της VIIIης Μεραρχίας. Στη συνέχεια έγινε μικρή δεξίωση στην Κεντρική Πλατεία της Φούρκας.

Στις εκδηλώσεις – που συνδιοργανώθηκαν από την Περιφέρεια, το Δήμο Κόνιτσας και την Τοπική Κοινότητα Φούρκας- παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Κόνιτσας κ. Ανδρέας Παπασπύρου, ο Διοικητής της 8ης Μεραρχίας, ταξίαρχος Νικόλαος Ανδριόπουλος, οι Δήμαρχοι Νεστορίου Καστοριάς – Χάλκης Δωδεκανήσου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πρόδρομος Χατζηεφραιμίδης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Φούρκας, Κεφαλοχωρίου, Αγίας Παρασκευής και Σαμαρίνας (Γρεβενών), εκπρόσωποι των Στρατιωτικών, Αστυνομικών Αρχών, φορέων, κ.ά.

 

Tags:

, , ,