Εγκαινιάστηκε το Μουσείο Αργυροτεχνίας – Λαμπρή τελετή παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Αρχιεπισκόπου (φωτορεπορτάζ)

dsc_4751Με μια λαμπρή τελετή πραγματοποιήθηκαν απόψε 24 Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια του Μουσείου Αργυροτεχνίας στο Κάστρο των Ιωαννίνων. Παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, η υπουργός κ. Όλγα Γεροβασίλη ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού, ο πρώην πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης, πολλοί πρώην υπουργοί, βουλευτές και ευρωβουλευτές, ο περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Καχριμάνης και ο Δήμαρχος Ιωαννιτών κ. Μπέγκας, αλλά και ο Γιαννιώτης πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κ. Παπούλιας.

Το Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων, κατασκευάστηκε με τη στήριξη του πολιτιστικού ιδρύματος της τράπεζας Πειραιώς και χρηματοδοτήθηκε από προγράμματα ΕΣΠΑ. Είναι ένα από τα εννιά μουσεία που δημιούργησε σε ισάριθμες πόλεις το πολιτιστικό ίδρυμα της Τρ. Πειραιώς, με σκοπό την ανάδειξη και την προβολή των δραστηριοτήτων αυτών. Η πρόεδρος του Ιδρύματος μάλιστα, κ. Σ. Στάικου, ανακοίνωσε την πρωτοβουλία της για τη διεξαγωγή ετήσιου συνεδρίου των πόλεων με τα θεματικά μουσεία, με σκοπό την περαιτέρω προβολή και ανάπτυξη τους.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, σημείωσε ότι τα Γιάννινα επενδύουν στον πολιτισμό και τον τουρισμό και μίλησε για το όραμα της Δημοτικής Αρχής να καταστήσει το Κάστρο ένα Πάρκο Πολιτισμού. Επίσης, αναφέρθηκε στην ακαταλληλότητα του σημερινού αεροδρομίου και στο πως αυτό εμποδίζει την ανάπτυξη της πόλης, θέση που επιδοκιμάστηκε από τους παριστάμενους Γιαννιώτες.

Τον πρωθυπουργό εκπροσώπησε στην εκδήλωσε κ. Όλγα Γεροβασίλη η οποία τόνισε τη σημασία της σύμπραξης για την προβολή και την ανάδειξη της περιοχής.

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εξήρε την προσφορά του Πολιτιστικού Ιδρύματος της τράπεζας Πειραιώς, τονίζοντας μάλιστα ότι γνωρίζει της προσπάθειες της κας Στάϊκου από την εποχή που ήταν στη Λειβαδιά. Επίσης, χρησιμοποιώντας την ευαγγελική αναφορά για τα τάλαντα, μίλησε για τους ανθρώπους με ταλέντα, και τόνισε με νόημα ότι τα τάλαντα πρέπει τα χρησιμοποιούνται για τους άλλους και όχι για τον εαυτό μας.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στο χαιρετισμό του μίλησε για τις δυνατότητες του πολιτισμού. Επίσης, ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του στο τραπεζικό σύστημα και συγκεκριμένα ότι το τραπεζικό σύστημα είναι μέρος της κοινωνίας και οφείλει να προσαρμόζεται στις αρχές και στις αξίες της χώρας. Επίσης, δήλωσε ότι θα εργαστεί και ο ίδιος προς την κατεύθυνση αυτή, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του πλήθος κόσμου.

Εγκαίνια Μουσείου Αργυροχοΐας

Flickr Album Gallery Powered By: Weblizar

 

 

 

Tags:

, , , , , ,