Έφοδος του Ρουβίκωνα στο ΣτΕ – Πέταξαν μπογιές και αποχώρησαν

Εισβολή στο Συμβούλιο της Επικρατείας πραγματοποίησαν περίπου 50 μέλη του Ρουβίκωνα το απόγευμα της Δευτέρας.

Η έφοδος πραγματοποιήθηκε στις 19.30 την ώρα που η Ολομέλεια του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου εξέταζε τη συνταγματικότητα διατάξεων του αποκαλούμενου νόμου Κατρούγκαλου, που αφορά το ασφαλιστικό.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα δεν κατάφεραν να διακόψουν τη συνεδρίαση των ανώτατων δικαστικών. Προκάλεσαν, όμως, ζημιές, πέταξαν μπογιές και τρικάκια και λίγα λεπτά αργότερα αποχώρησαν.

Σύμφωνα με αστυνομικές και δικαστικές πηγές, τα άτομα εισήλθαν στο κτήριο σε δύο ομάδες, ζήτησαν επιτακτικά από τον φρουρό να μην αντιδράσει, έσπασαν υαλοπίνακες της εισόδου, προκάλεσαν ζημιά στο μηχάνημα ελέγχου της εισόδου και έριξαν χρώματα στην πρόσοψη του κτηρίου. Φιάλη που περιείχε χρώμα δέχθηκε στο χέρι ο φρουρός.

Την ευθύνη ανέλαβαν από κοινού οι οργανώσεις Ρουβίκωνας, Αναρχική Συλλογικότητα Νέας Φιλαδέλφειας και Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, οι οποίες, με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου, ανέφεραν ότι πραγματοποίησαν συμβολική επίθεση στο κτίριο του ΣτΕ λόγω της απόφασης του, που έκρινε «συνταγματικό» τον νόμο Κατρούγκαλου για μείωση των συντάξεων.

Στην περιοχή υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών με τους αστυνομικούς να αναζητούν τα άτομα που πραγματοποίησαν την επίθεση.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για προσαγωγές ή συλλήψεις.

πηγή: zougla.gr

 

Tags:

, ,