Ε. Λέκκας: “Η σεισμική ενέργεια εκτονώνεται” – Πάνω από 160 σεισμικές δονήσεις σε 14 ώρες!

Εκατόν εξήντα δύο (162) σεισμικές δονήσεις καταγράφονται από την ώρα εκδήλωσης του πρώτου σεισμού χθες βράδυ, μέχρι αυτή την ώρα.

epirusnews-logo-squareΟ πρόεδρος του ΟΑΣΠ, κ. Ε. Λέκκας σε δηλώσεις του νωρίτερα από τα Ιωάννινα όπου βρίσκεται εδώ και μερικές ώρες, ανέφερε ότι ο σεισμός προήλθε από ένα ρήγμα βορειοδυτικής- νοτιοανατολικής διεύθυνσης, σε απόσταση περίπου 10 χλμ. από την πόλη των Ιωαννίνων. Το εστιακό βάθος του χθεσινού σεισμού των 5,3 R ήταν 10 χλμ. ενώ των μετασεισμών ποικίλει από 4 έως 15 χλμ.

Ο κ. Λέκκας δεν απέκλεισε την πιθανότητα η σεισμική δραστηριότητα να συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, ενώ σε ερωτήσεις αν είναι ο κύριος σεισμός, απάντησε «δεν είναι δυνατόν να προδιαγράψουμε εάν θα εκδηλωθεί ένας μεγαλύτερος σεισμός ή εάν ο πρώτος σεισμός είναι ο κύριος».

Ο κ. Λέκκας επίσης είπε «Για να εκτιμήσουμε εάν ο μεγαλύτερος είναι και ο κύριος σεισμός θα πρέπει να περάσουν οπωσδήποτε 48 ώρες, σύμφωνα με την διεθνή πρακτική και την επιστημονική δεοντολογία. Πάντως όλα δείχνουν ότι έχουμε να κάνουμε με ένα μεγάλο σεισμό της τάξεως των 5,3 βαθμών ο οποίος θα ήθελα να πω κατά ένα μεγάλο ποσοστό μπορεί να είναι και ο κύριος».

Δείτε επίσης: Τη live κάλυψη του σεισμού από το Epirus News

 

Tags: