ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα φωτογραφίας για όλους, από το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης

Τα δωρεάν μαθήματα φωτογραφίας του MoMA είναι διαθέσιμα για όλους μέσω Internet

Τα μαθήματα είναι διαθέσιμα μέσω του συστήματος coursera (coursera.com). Διδάσκει η επιμελήτρια (qurator) του Τμήματος Φωτογραφίας του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, Σάρα Μάιστερ. Τα σεμινάρια διαρκούν 6 εβδομάδες.

Το μουσείο προχωρά στη σημαντική αυτή πρωτοβουλία, αναγνωρίζοντας ότι με τις δυνατότητες που δίνει η τεχνολογία στις νέες συσκευές , ο καθένας μπορεί να φωτογραφίσει και να διανείμει μέσω των κοινωνικών δικτύων τις φωτογραφίες του, αλλά θεωρεί ότι η φωτογραφία έχει πολλά να δώσει πέρα από τις αυτοματοποιημένες δυνατότητες, τα φίλτρα και τα likes.

Σημειώνεται ότι το σεμινάριο είναι εντελώς δωρεάν, ενώ αν ο εκπαιδευόμενος ερασιτέχνης ή επαγγελματίας φωτογράφος χρειάζεται βεβαίωση παρακολούθησης (certificate), αυτή είναι διαθέσιμη με κόστος 45 €.

Πρόκειται για πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο για τους ασχολούμενους με τη φωτογραφία, καθώς το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης θεωρείται το κορυφαίο μουσείο του είδους στον κόσμο. Οι συλλογές του περιλαμβάνουν αξιόλογο και πλουσιότατο φωτογραφικό υλικό.

Για να εγγραφείτε ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.coursera.org/learn/photography

 

 

 

 

Tags:

, , , , , ,