Δωρεάν κατασκήνωση και basketball camp για παιδιά χαμηλόμισθων και ανέργων

Την πραγματική έννοια του “basketball camp” θα ζήσουν όσα παιδιά (γεννηθείς 2000 – 2010) συμμετέχουν στην αποστολή του Ίανθου στη διεθνή κατασκήνωση “Αλεξάνδρα”.

Η αποστολή των ακαδημιών του Ίανθου, από τις 24/6 έως τις 1/7, εκτός από τη συμμετοχή της στο camp του καταξιωμένου Έλληνα τεχνικού Βαγγέλη Αλεξανδρή, θα συνδυάσει την προπόνηση στο μπάσκετ με τη φανταστική εμπειρία της παραθαλάσσιας κατασκήνωσης.

Και το μεγαλύτερο ποσοστό των παιδιών θα αποκομίσουν αυτές τις εμπειρίες χωρίς να χρειαστεί οι γονείς τους να πληρώσουν, καθώς το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ όπως επίσης και αρκετά ασφαλιστικά ταμεία καλύπτουν το σύνολο των εξόδων.

Εκτός από τα παιδιά του σωματείου στην αποστολή μπορούν να πάρουν μέρος και παιδιά που δεν είναι μέλη του συλλόγου ή που δεν θέλουν να πάρουν μέρος στο basketball camp αλλά θέλουν να συμμετάσχουν στις υπόλοιπες δραστηριότητες της κατασκήνωσης.
Κατασκήνωση Αλεξάνδρα: Video: https://www.youtube.com/watch?v=tPLOhaJHnS4

Η επιλογή της κατασκήνωσης έγινε με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών, την ποιότητα των εγκαταστάσεων, τις ανέσεις που προσφέρονται στους μικρούς αθλητές και το συνδυασμό της ψυχαγωγίας με τη δυνατότητα της προπονήσης κάτω από τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

“Η παιδική κατασκήνωση “ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ” βρίσκεται στον Νομό Καβάλας, στην περιοχή Κάριανης. Η τοποθεσία αυτή βρίσκεται 110 χιλιόμετρα από την πόλη της Θεσσαλονίκης και 55 χιλιόμετρα από την πόλη της Καβάλας.

Εκτείνεται σε επίπεδη έκταση περίπου τριάντα (40) στρεμμάτων, περιφραγμένη, ώστε να παρέχει πλήρη ασφάλεια. Έχει το πλεονέκτημα ότι μεταξύ αυτής και της θάλασσας, που η απόστασή της είναι μικρότερη από 50 μέτρα, δεν μεσολαβεί κατοικημένος χώρος. Η πρόσβαση στη θάλασσα είναι άμεση και γίνεται πεζή. Παρέχει η θέση της ασφάλεια από άποψη κυκλοφορίας, καθαρό περιβάλλον και ήσυχη διαμονή.”

Σε αντίθεση με τις περισσότερες κατασκηνώσεις όπου στοιβάζονται από 14 – 20 παιδιά σε κάθε σκηνή/σπιτάκι στην κατασκήνωση Αλεξάνδρα, σε κάθε σπιτάκι μένουν από 8 – 10 παιδιά.

“Ο χώρος που μένουν τα παιδιά περιλαμβάνει σπιτάκια φτιαγμένα κατά του σεισμού και ειδική σκεπή που χαρίζει ζεστασιά και προστασία. Στα περισσότερα δωμάτια θα βρείτε τουαλέτα, ντους, ξύλινα κρεβάτια με στρώματα για ιδανικό ύπνο, ντουλάπα, ψυγείο και τηλέφωνο, στοιχεία που εξυπηρετούν τις καθημερινές ανάγκες των παιδιών.”

Basketball Camp του Βαγγέλη Αλεξανδρή

O καταξιωμένος Έλληνας τεχνικός Βαγγέλης Αλεξανδρής θα συντονίζει, θα επικοινωνεί με τους συνοδούς των ομάδων και θα οργανώνει το camp.

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής είναι ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες προπονητές και ο μοναδικός που έχει κατακτήσει δύο ευρωπαϊκά τρόπαια.

Ο πρώτος ευρωπαϊκός τίτλος του, ήρθε το 2001 όταν ήταν προπονητής του Αμαρουσίου και κατέκτησε το Κύπελλο Σαπόρτα. Το 2003 στέφτηκε Κυπελλούχος Ευρώπης καθοδηγώντας την ομάδα του Άρη. Στην Α1 αγωνίζεται από το 1992.

Το Camp Basket θα περιλαμβάνει:
– Διεξαγωγή διαγωνιστικών παιχνιδιών (ελεύθερη βολή, σουτ δύο πόντων, τρίποντα σε κάθε ηλικία). Η επιλογή των παικτών θα γίνει από τους προπονητές.
– MVP  του τουρνουά με ψηφοφορία των προπονητών για κάθε ηλικία.
– Σεμινάριο διαιτησίας από τον διεθνή Στέλιο Κουκουλεκίδη.
– Σεμινάριο προπονητικής από τον κόουτς Βαγγέλη Αλεξανδρή.
– Απονομές στις νικητήριες ομάδες και στους νικητές των διαγωνιστικών.
– Προβολή των αγώνων μετά το βραδινό γεύμα.
– Αναμνηστικό T-shirt

Συμμετέχουμε με ομάδες σε όλα τα ηλικιακά τμήματα και τα παιδιά βιώνουν με έντονα συναισθήματα την προετοιμασία μιας ομάδας για την συμμετοχή της σε έναν αγώνα με όλα όσα μεσολαβούν πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά το τέλος του αγώνα. Γίνονται ατομικά διαγωνιστικά παιχνίδια, διαλέξεις από διατροφολόγους κ.α.

Ατομικό πρόγραμμα και ατομικός φάκελος επίδοσης θα διανεμηθεί στο κάθε παιδί και σε συνδυασμό με το πρόγραμμα αθλητικής διατροφής θα αποτελέσουν το καλύτερο δώρο για το καλοκαίρι.

Δωρεάν για χαμηλόμισθους, ανέργους και συμβεβλημένους με ταμεία.

Οι περισσότεροι γονείς δεν θα χρειαστούν να πληρώσουν το παραμικρό για τη κατασκήνωση και το camp καθώς τα έξοδα τα καλύπτουν το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για χαμηλόμισθους και ανέργους καθώς επίσης και αρκετά από τα ασφαλιστικά ταμεία των γονέων.

Για όσους γονείς τα παραπάνω προγράμματα δεν τους καλύπτουν το κόστος συμμετοχής είναι διακόσια ευρώ. Το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ ισχύει ως τις 5 Μαΐου.

Η αποστολή του Ίανθου Ιωαννίνων θα μεταβεί στην κατασκήνωση με λεωφορείο από τα Ιωάννινα, όπως επίσης με λεωφορείο πάλι θα διεξαχθεί και η επιστροφή.

Για πληροφορίες και εγγραφές για παιδιά από τα Ιωάννινα και την Ήπειρο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο της αποστολής στο 6937163555, ή στο [email protected]

Επίσης πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες:
– ianthos.org
– alexandracamp.gr
– Ianthos (facebook)

 

Tags:

, , , ,