Δήλωση βουλευτών Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το έργο διαχείρισης λυμάτων για την προστασία της Λίμνης Παμβώτιδας

Η σημερινή έγκριση από τον Αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, της χρηματοδότησης του έργου ολοκληρωμένης διαχείρισης λυμάτων του Δήμου Ιωαννιτών συνολικής δημόσιας δαπάνης 36,2 εκατ. ευρώ, αποτελεί σίγουρα μια θεμελιώδη παρέμβαση για το παρόν και το μέλλον της πόλης μας για την ουσιαστική περιβαλλοντική προστασία της Λίμνης Παμβώτιδας.

Με αυτή την παρέμβαση, που έρχεται να προστεθεί σε πολλές άλλες, που η κυβέρνησή μας πραγματοποιεί όλο αυτό το χρονικό διάστημα (παραχώρηση του πάρκου Πυρσινέλα, παραχώρηση των πρώην στρατιωτικών φούρνων, παραχώρηση του παραλίμνιου μετώπου των πρώην στρατιωτικών φυλακών) βρίσκουν το δρόμο για την λύση τους και υλοποιούνται αιτήματα χρόνων. Σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών ξεκινάει η υλοποίηση έργων, που αλλάζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, προστατεύουν το περιβάλλον, συμβάλλουν στην ανάπτυξη. Θα ακολουθήσουν και άλλες σημαντικές πρωτοβουλίες το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Οφείλουμε να τονίσουμε ότι για να φτάσουμε σε αυτό το συγκεκριμένο έργο, χρειάστηκε πολύ δουλειά και ισχυρή πολιτική βούληση. Σημαντικό στοιχείο σε αυτή την πορεία ήταν η καθοδήγηση και ο συντονισμός των εμπλεκομένων φορέων από το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης, ώστε να αντιμετωπιστούν τα τεχνικά ζητήματα και να ωριμάσει το έργο προκειμένου να ενταχθεί στο πρόγραμμα και να ξεκινήσει η υλοποίησή του. Ακόμα πρέπει να αναφερθούμε στην επιβεβλημένη συνεργασία, που δεν είχε υπάρξει στο παρελθόν, αλλά βεβαίως και σε εκείνες τις επιλογές που δίνουν προτεραιότητα σε έργα ουσίας τα οποία μπορούν να αποτελέσουν πυλώνα ανάπτυξης.

Για μας ιδιοκτήτης όλων αυτών των πρωτοβουλιών είναι ο λαός των Ιωαννίνων. Δεν χαρίζουμε, ούτε πριμοδοτούμε σε καμμιά κατεύθυνση. Προσπαθούμε, όπως και έχουμε υποχρέωση, να ανταποκριθούμε με ευθύνη και συνέπεια στις πραγματικές προτεραιότητες και όχι σε έργα βιτρίνας.

 

Tags: