Δήλωση Χρήστου Παπάζογλου

Με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Προεδρεία της Νέας Δημοκρατίας ο Χρήστος Παπάζογλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκλογή το στην Προεδρεία της Νέας Δημοκρατίας και τις καλύτερες ευχές μου για επιτυχία στο δύσκολο έργο του!

Η εκλογή του στην ηγεσία της Ν.Δ. αποτελεί έναν θρίαμβο της εσωκομματικής μας δημοκρατίας και μια λαμπρή απόδειξη ότι στην παράταξη της Ν.Δ., τον πρώτο και ισχυρότερο λόγο έχει ο πολίτης, που μπορεί και εκφράζει την προτίμησή του, με μοναδικό οδηγό την εθνική και κομματική συνείδησή του.

Τα μέλη και τα στελέχη της Ν.Δ. αισθάνονται υπερήφανοι τόσο για τη δημοκρατική διαδικασία εκλογής, αλλά κυρίως για τον νέο Πρόεδρο.

Το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών και η προσωπική του επιτυχία μόνο τυχαία δεν είναι. Έχει αποδείξει ότι διαθέτει το πάθος, τη δύναμη και το όραμα για να πετύχει τους στόχους του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν δίστασε να συγκρουστεί όταν χρειάστηκε και να χειριστεί δύσκολες πολιτικές υποθέσεις.

Τώρα καλείται να ανασυντάξει την -πρόσκαιρα ακρωτηριασμένη- μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη και να καταθέσει το νέο ολοκληρωμένο αξιόπιστο, ρεαλιστικό και κοινωνικά δίκαιο σχέδιο διακυβέρνησης για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Είμαι βέβαιος ότι σύντομα η ΝΔ θα κληθεί να διακυβερνήσει τη χώρα κι ο Κυριάκος να αναλάβει πρωθυπουργός.

Στο πλαίσιο του θεσμικού μας ρόλου θα συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στη διαμόρφωση εναλλακτικής πρότασης για την παραγωγική ανασυγκρότηση και τον θεσμικό εκσυγχρονισμό της πατρίδας μας».

 

Tags:

, , , , ,