«Δήγματα» 26/6/2017

Ο Σεντελές σχεδιάζει…

[email protected]

Λίγο πριν λήξει η θητεία του στο Δήμο Βορείων Τζουμέρκων, ο Γιάννης Σεντελές ένοιωσε την ανάγκη της βοήθειας δύο γυναικών που αναλαμβάνουν να τον συμβουλεύουν σε θέματα σχεδιασμού και ανάπτυξης. Νόμιμο και θεμιτό δικαίωμα του αιρετού να προσλαμβάνει ως ειδικό συνεργάτη, όποιον εκείνος κρίνει απαραίτητο…
Με τα εν λόγω δύο γυναικεία πρόσωπα όμως, ο Δήμαρχος φαίνεται πως κάνει τους σχεδιασμούς του και για το μέλλον του, είτε αυτό περάσει ξανά, για τέταρτη θητεία, μέσα από τον πρώτο βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είτε βάλλει πλώρη για πράγματα πιο μεγάλα. Το μέλλον θα δείξει και εξηγούμαι:

…με δύο ειδικές συνεργάτιδες…

Σύμφωνα με την αναρτημένη στη Διαύγεια απόφαση του Δημάρχου Β. Τζουμέρκων (ΑΔΑ: 7Φ0ΠΩ99-ΛΨΧ), προσλαμβάνει ως νόμιμος εκπρόσωπος του Δήμου του, στις 12-05-2017, την «Κολοκούρη Ελενίτσα του Παναγιώτη κατοίκου Ιωαννίνων», ως ειδική συνεργάτη.

Πού το μεμπτόν, θα πείτε; Πουθενά, απλά… γκώσαμε από ηθικό πλεονέκτημα, επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ και ξεχειλίζει σε κάθε γωνιά της χώρας. Η Ελένη Κολοκούρη είναι η ίδια που στις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015, ήταν υποψήφια βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η ίδια που ανέλαβε αντιδήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων από το 2010 και μετά, εκλεγόμενη με το συνδυασμό του Γιάννη Σεντελέ, αλλά που για λόγους ισορροπιών στην παράταξη «Σύγχρονος Δήμος», παύθηκε πριν από λίγους μήνες από την επ’ αντιμισθία θέση.

Με τη συναίνεση του Δημάρχου ωστόσο, η κ. Κολοκούρη θα εξακολουθήσει να αμείβεται για άλλα έστω καθήκοντα, από το κράτος και το Δήμο Βορείων Τζουμέρκων… αφού φρόντισε να παραιτηθεί από τη θέση της εκλεγμένης δημοτικής συμβούλου, γιατί δε γίνεται να είσαι αιρετός στον ίδιο Δήμο και ειδικός συνεργάτης ταυτόχρονα!

Η συμβουλή μου προς τους Τζουμερκιώτες είναι να την ξαναψηφίσετε την εν λόγω κυρία…
Πιο πρόσφατη τώρα, είναι η πρόσληψη στη θέση πάλι, της ειδικής συνεργάτιδος του Δημάρχου, της περιφερειακής συμβούλου Κέλλυς Καραμάνη, εκ Συρράκου ορμώμενης. Και στην περίπτωση αυτή, υπάρχει μια ηθική διάσταση για έναν αιρετό που «βολεύεται» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση… Με την εν λόγω κίνηση ωστόσο, ο Δήμαρχος Σεντελές «ρίχνει δίχτυα» προς την πλευρά της ΝΔ και κάνει ταυτόχρονα μια εξυπηρέτηση στην παράταξη Καχριμάνη. Αυτά!

Δελτίο θύελλας από ΠΓΝΙ

Δελτίο θυέλλης από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων: προϊσταμένες κλινικών του νοσηλευτικού ιδρύματος σκέφτονται να κάνουν αγωγές στον διοικητή Βασίλη Τσίκαρη, για τους ζητά να εκτελέσουν αλλότρια καθήκοντα προς τις υποχρεώσεις τους…

Και αν κρίνω από τις φωνές του διοικητή και τα χτυπήματα του χεριού του στο τραπέζι που ακούστηκαν σε όλο τον όροφο όπου βρίσκεται το αμφιθέατρο του νοσοκομείου, μάλλον δε ζήτησε ό,τι ζήτησε ευγενικά, ο «σύντροφος» Βασίλης…

Την ίδια ώρα, ο διοικητής αγωνιά μην έχουν και δικές του κλινικές την τύχη της ορθοπεδικής του «Χατζηκώστα» που κατεβάζει ρολά για Ιούλιο και Αύγουστο, στα τακτικά χειρουργεία.

Έχει και το ΠΕΑΚΙ την ΑΝΕΛ του…

Το «Χατζηκώστα» έχει τον… Ανελίτη του, Ανελίτη απέκτησε και το ΔΣ της Επιτροπής Διοίκησης των Σταδίων των Ιωαννίνων.

Με το ανακάτεμα της τράπουλας που επέφερε στη σύνθεση του ΔΣ του ΠΕΑΚΙ η ΓΓ Αθλητισμού, ασκήθηκαν πιέσεις και τελικώς, μπήκε στο ΔΣ η Ελ. Μπάρκα, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ.

Ό,τι προλαβαίνουμε και όσο οδεύουμε προς τη λήξη της δεύτερης ΠΦΑ, το κόμμα του Καμμένου θα επιχειρήσει να βάλει τα – όχι πολλά, είναι αλήθεια – τοπικά στελέχη του, σε διάφορες θέσεις, οι οποίες είναι άμισθες.

Άλλα τότε, άλλα τώρα για τη ΓΓΑ

Θα μείνω όμως, στο ΠΕΑΚΙ, μιας και αυτό τον καιρό, εκτελούνται εργασίες στον αγωνιστικό χώρο του Εθνικού μας Σταδίου.

Αναμφίβολα κάτι άλλαξε, στη σχέση των Ιωαννίνων και του ΠΑΣ Γιάννενα με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, γιατί δε μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά την εντελώς… άλλη συμπεριφορά του Υπουργείου απέναντι στην ΠΑΕ για τα εκτελούμενα σήμερα έργα που ξεκίνησαν, χωρίς να υπάρχει σύμβαση μεταξύ των δύο μερών, ούτε πιθανότατα και εγκεκριμένη από το αρμόδιο Υπουργείο μελέτη. Δεν εννοώ, για να εξηγούμαι, πως έτσι έπρεπε να γίνει, γιατί αντιλαμβάνομαι την πίεση του χρόνου που έχει η ομάδα, προκειμένου να φυτρώσει και το φυσικό χόρτο στο γήπεδο, μέσα στις πέντε επόμενες εβδομάδες.

Δε μπορώ να μην επισημάνω όμως, την υποκριτική συμπεριφορά της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του φίλτατου κ. Συναδινού, που πριν από έναν χρόνο, προσπάθησε με κάθε μέσο, να τορπιλίσει τον ιστορικό, πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα του ΠΑΣ για το Europa League.

Τότε, με έγγραφο της 1ης Ιουλίου του 2016, η ΓΓΑ ενημέρωνε τη Διοίκηση του Σταδίου πως δε συναινεί με τις εργασίες που είχαν προταθεί από τον ΠΑΣ για τη διαπλάτυνση του γηπέδου, γιατί δεν υπήρχε εγκεκριμένη μελέτη από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της ΓΓΑ και τόνιζε επίσης, πως «οποιαδήποτε δυσλειτουργία προκύψει» από τις παρεμβάσεις αυτές, θα είναι με υπαιτιότητα της Επιτροπής Διοίκησης.

Σήμερα, είναι απλά Σάββατο…

Θα κλείσει το ΚΑΖΙ;

Μια τελευταία προσπάθεια να βρουν λύση στο αδιέξοδο της διαχείρισης των αδεσπότων, θα κάνουν την ερχόμενη Τρίτη, οι φορείς που εμπλέκονται στο θέμα για την περιοχή μας και τους οποίους κάλεσε προ ημερών ο Εισαγγελέας, ζητώντας τους να πράξουν τα προβλεπόμενα για να σταματήσουν οι επιθέσεις ζώων σε ανυποψίαστους πολίτες και φοιτητές.

Στη σύσκεψη αυτή, πληροφορούμαι πως δήλωσε ήδη ότι δεν θα παραστεί η Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία εμφανίζεται εντελώς αρνητική να διαθέσει έναν έστω κτηνίατρό της για το καταφύγιο (ΚΑΖΙ), επικαλούμενη φόρτο εργασίας λόγω εποχικών αναγκών. Ο Περιφερειάρχης είτε προστατεύει τους υπαλλήλους του, είτε απλά δεν θέλει να βάλλει στο κεφάλι του έναν ακόμα μπελά που λέγεται αδέσποτα και για το οποίο, πολλοί συμπολίτες ετοιμάζονται να «μαυρίσουν» τον Μπέγκα στις επόμενες εκλογές!

Δεν αποκλείεται να φτάσουμε και στο κλείσιμο του ΚΑΖΙ τις επόμενες μέρες, με την ανάκληση της άδειας λειτουργίας του από την Περιφέρεια Ηπείρου, εφόσον δεν πληρούνται οι όροι που η ίδια η Περιφέρεια ενέκρινε με την σχετική άδεια. Και τότε, γαία πυρί μειχθήτω…

Αδικαιολογήτως απόντες

Παρ’ ότι κλήθηκαν άπαντες, αυτοδιοικητικοί, επιχειρηματικοί φορείς και άλλοι, στην προχθεσινή σύσκεψη με την αντιπροσωπεία των Κινέζων του Ζιλίν, οι οποίοι βρέθηκαν στην πόλη μας για να συζητήσουν ευκαιρίες οικονομικών συνεργασιών, ελάχιστοι ανταποκρίθηκαν.

Από λόγια, κύριοι των Επιμελητηρίων – πλην του Οικονομικού – χορτάσαμε. Όταν υπάρχουν δυνατότητες προώθησης του προϊόντος σας, τουριστικού και εμπορικού, οφείλετε να δίνετε το παρόν.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά, έμεινε ο Στέφανος Ζέρβας να διαφημίζει στους Κινέζους τα κρασιά της Ζίτσας και τα μάρμαρα της Δωδώνης…

Για να είμαι δίκαιος βέβαια, οι ασχολούμενοι με τον τουρισμό έδωσαν ηχηρό δείγμα… αδιαφορίας προχθές, στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου για την παρουσίαση της διαδικτυακής υπηρεσίας του «filoxeno.com». Όλοι κι όλοι στην Αραβαντινού, βρέθηκαν καμιά δεκαπενταριά νοματαίοι, μαζί με τους ηχολήπτες των τοπικών καναλιών…

[ Τα “Δήγματα” δημοσιεύτηκαν στο φύλλο του Σαββάτου, 24 Ιουνίου 2017,
της εφημερίδας “Νέοι Αγώνες” ]

 

Tags:

,